Blog

Posypte jím zahradu a slimáci nemají šanci. Udělejte to co nejdříve

42views

Kdo z nás nesní o dobře udržované zahradě bez hmyzu, škůdců a dalších vetřelců. Zní vám to jako sen? Ne nutně. S těmito dvěma kuchyňskými produkty zapomenete na nezvané hosty na svém pozemku.

Tyto výrobky jsou ideální jak na slimáky, tak na plevel. Nezbývá vám než je vyzkoušet a zapomenout na tento nepříjemný problém na zahradě.

Jak si poradit s vetřelci na zahradě?

Když mluvíme o „vetřelcích na zahradě“, máme na mysli škůdce všeho druhu i plevel. Různí živočichové a nežádoucí rostliny mohou bohužel pustošit naše trávníky a úrodu.

Slimáci a hlemýždi jako zdánlivě neškodní tvorové doslova zbavují naše plodiny listů, zatímco plevele je v mžiku připraví o cenné živiny z půdy, takže se naše rostliny vyvíjejí pomaleji nebo přestanou růst úplně.

Prášek do pečiva má mnohem více využití, než by se na první pohled mohlo zdát. Kromě použití v kuchyni je ideální jako fungicid pro použití na zahradě.

Stačí smíchat 10 gramů tohoto přípravku s litrem filtrované vody a přidat do směsi několik kapek prostředku na mytí nádobí. Tímto odvarem můžete jednou týdně zalévat rostliny, aby byly odolné proti napadení chorobami a škůdci.

Posypáním rostlin práškem do pečiva navíc odradíte slimáky, housenky a mravence. Pro zvýšení účinku konkrétního přípravku doporučujeme kombinovat prášek do pečiva s cukrem.

Použijte na zahradě ocet a zapomeňte na plevel

Pokud chcete zahradu zbavit plevele, jednoduše použijte na zahradě ocet. Jak to udělat? Jednodušší už to nebude. Jednoduše naplňte láhev s rozprašovačem octem a postříkejte jím plevel. Ty po několika dnech doslova zmizí.

Nezapomeňte však, že ocet nemůžete použít na plodiny, protože byste je tím mohli omylem poškodit. Přinejmenším může být obtížné rostliny po postříkání octem znovu vypěstovat, proto se doporučuje maximální opatrnost.

Leave a Response