Blog

Slováci začali dávat na okna alobal. Ušetří jim to peníze a pomůže v létě.

156views

Vysoké letní teploty si mohou vybrat svou daň. S horkem se však můžete snadno a rychle vypořádat pomocí domácích prostředků. Dokonce ani nebudete potřebovat UV fólii na okna. Stačí sáhnout do domácích skříní, říká

Chcete-li se chránit před vysokými teplotami, pijte během veder hodně vody. Tím zabráníte tomu, aby se vaše tělo tolik přehřívalo. Kromě toho je dobré dbát na snížení teploty ve svém domě nebo bytě. Pokud nemáte klimatizaci, vyplatí se pomoci si domácími prostředky, které nestojí mnoho a ušetří peníze.

Na okna nepotřebujete UV fólii. Stačí vám jeden výrobek z vaší kuchyňské skříňky.

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak snížit teplotu ve vaší domácnosti, je zakrýt okna. Obvykle se k tomu používají speciální UV fólie, ale podobně bude fungovat i tradiční hliníková fólie (alobal) z kuchyně. Jedná se o levnější, ale stejně účinné řešení, které stojí za vyzkoušení.

Okna dobře očistěte a poté na ně nalepte hliníkovou fólii lesklou stranou k oknu. Zabráníte tak přehřívání interiéru sluncem a nebudete muset tak často používat elektrické ventilátory nebo přenosné klimatizace, což vám ušetří peníze. Zajistí také, že chladný vzduch z interiéru nebude tak snadno unikat ven.

Jak ochlazujete svůj domov v horkém počasí? To je dobré mít na paměti

Kromě nalepení hliníkové fólie na okna se vyplatí sledovat i další faktory, které zajistí správné chlazení místností. V noci, kdy je chladněji, místnosti dobře větrejte a brzy ráno zavírejte okna, aby se do nich nedostal teplejší vzduch.

Pokud máte na oknech hliníkovou fólii, udržíte pak v místnostech příjemně chladnou teplotu po celý den. Nebudete tak muset zapínat ventilátory nebo klimatizaci. Pokud by vám však přesto bylo příliš horko, umístěte před ventilátor misku s kostkami ledu. Pomocí tohoto triku si doma vytvoříte provizorní klimatizaci.

Leave a Response