Blog

Takto jsem vyhnala potravinové moly ze své kuchyně. Jen několik listů této rostliny

490views

Potravinoví moli jsou skutečným prokletím a nepříjemností, která bohužel často sužuje naše kuchyňské skříně. Kromě všeobecného pořádku a správného skladování se tito škůdci mohou do vaší domácnosti dostat i s potravinami z obchodu. S mou metodou se však houfně rozprchnou a vám stačí do skříněk umístit tento přírodní a snadno dostupný produkt.

Udržet pořádek v kuchyni není snadné. Zejména u sypkých potravin nebo koření, které v zásuvce rychle vytvoří nepořádek a bohužel se těžko krotí. Na druhou stranu potravinoví moli tyto podmínky milují, rychle nakladou vajíčka a z malého problému se stává katastrofa, se kterou je obtížné se vypořádat. Přírodní metoda, o které vám dnes povíme, však představuje snadný a příjemný způsob, jak se tohoto problému zbavit. Obejde se bez chemikálií a plýtvání penězi.

Máte v kuchyni potravinové moly? Místo trápení si vybudujte přírodní způsob

Ve vašich kuchyňských skříňkách se nachází spousta položek – kromě nejrůznějších pochutin a konzerv také kilogramy sypkých potravin. Nevhodné skladování je pro nás bohužel nejen nepříjemností, ale také rájem pro škůdce. Řeč je samozřejmě o potravinových molech, kteří vaše zásoby rádi pustoší. Jak tedy proti těmto otravným škůdcům bojovat? Odpovědí je rychlá akce a přírodní prostředky!

 

Můj osvědčený trik na molu se ukázal být přírodou. Nasbírám několik bobkových listů ze zahrady, pak je uzavřu do měkkého bavlněného sáčku a uložím do skříně. Je to skvělý způsob, jak odradit škůdce a zabránit jim v útoku. Nezapomeňte však, že předtím je vhodné vyhodit všechny poškozené obaly od vajec a zajistit správné skladování potravin – nejlépe ve skleněných nádobách nebo kovových sklenicích.

Když tyto potraviny uložím do skříní, potravinoví moli okamžitě zmizí.

Po důkladném vyčištění skříní, roztřídění potravin, jejich správném zabalení a hlavně důkladné kontrole můžete začít jednat. Další metodou jsou esenciální oleje. Stačí navlhčit vatový tampon například vanilkovou nebo levandulovou příchutí a rozetřít ho v rozích skříní. Škůdci nemají rádi ostré pachy, takže je to určitě odradí od dalších pochutin na vašich skříňkách.

Levandule nebo šalvěj také pomůže při hubení molů . Postupujte stejně jako v případě bobkového listu – zabalte rostliny do sáčků a uložte je do skříní. Řešením bude také vonný esenciální olej. Stojí za zmínku, že některé věci lze dát přímo do sypkých potravin. Jedná se například o bobkový list nebo hřebíček. Pro silnější účinek můžete navíc kuchyňské skříňky umýt octem v kombinaci s citrusy – taková směs zajistí čistotu kuchyně a škůdci se vašim potravinám vyhnou jako ohni.

Leave a Response