Blog

Vložte do květináče alobal a vaše květiny začnou růst jako divé.

85views

Hliníková fólie v květináči není náhoda. Naučte se tajemství zahradníka a těšte se ze svěžích rostlin na svém okenním parapetu. Stačí jen málo, abyste viděli výsledky.

Ačkoli hliníková fólie nepřenáší do půdy žádnou výživnou hodnotu, může pomoci jiným způsobem. Dostat k rostlině správné množství světla je pro její vývoj velmi důležité a fólie ho může dodat. Podívejte se na trik níže!

Hliníková fólie v květináči je tajemstvím zahrádkářů

Každý ví, že alobal se dá použít v kuchyni, ale o jeho použití v květináči se toho moc neví. Trik spočívá v tom, aby rostlina dostávala světlo, protože bez správného množství slunečního světla není schopna růst a vyživovat se. Paprsky dopadající na listy podporují fotosyntézu v buňkách, a tím jí poskytují výživu.

Použití reflexní fólie zajistí potřebné světlo a otáčení květináčů bude minulostí. Tyto poznatky se vyplatí využít na podzim a v zimě, kdy jsou dny krátké a tmavé a rostlina stále potřebuje ke správnému růstu sluneční světlo. Jak vytvoříte přirozené osvětlení? Stačí ustřihnout malý kousek fólie a napíchnout ho na dvě tyčky (např. párátka), abyste vytvořili malou „zástěnu“. Poté je zapíchněte do květináče světlou stranou ke květině. Tak bude mít stejný přístup ke světlu.

Jak používáte alobal na zahradě?

Vaše zahrada je často vystavena útokům různých škůdců. Jedním z nich jsou špačci, kteří si rádi pochutnávají i na ovoci ze stromů a keřů. Abyste je odradili, musíte si nainstalovat domácí strašilky. Hodit se vám bude hliníková fólie, provázek a karton. Stačí vystřihnout čtverce z kartonu a nalepit na ně fólii, celek zavěsit na provázek a připevnit na větve.

Karton se bude ve větru pohybovat a odrážet světlo a ptáci nebudou riskovat setkání s neznámým předmětem. Existuje také metoda využívající stará cédéčka, která se na slunci rozsvítí různými barvami, a tak odradí škůdce.

Leave a Response