Blog

Zbavte se slimáků na zahradě. Stačí posypat něčím, co máte v kuchyni.

19views

Slimáci jsou skutečnou noční můrou zahrady. Tím, že se živí listy, mohou naši zahradu rychle zbavit většiny zelených listů rostlin. To je pro zahrádkáře skutečná nepříjemnost.

Naštěstí přicházejí na pomoc domácí prostředky proti slimákům, které jsou nejen mnohem levnější a pro rostliny bezpečnější než specializované chemické přípravky, ale také mnohem levnější.

Jak si vyrobit domácí prostředek proti slimákům?

Domácí lék na slimáky je hračka. Ukazuje se, že sůl má své využití i mimo kuchyni. Je známá svými konzervačními vlastnostmi a ukazuje se, že je pro slimáky neprostupnou bariérou.

Mnoho zahrádkářů však sůl používá nejen proti slimákům. Je to také snadný způsob, jak zahradu zbavit plevele, mechu a mravenců.

Je však třeba poznamenat, že nadměrné používání soli na zahradě může vést k zasolení půdy, takže zde buďte opatrní.

Jak používat sůl na zahradě?

Použití soli na zahradě je hračka. Stačí ji nasypat na vybrané místo a slimáci se jí vyhnou.

Nezapomeňte však posypat solí přímo rostliny, protože jen málokteré z nich se neplánované ošetření solí proti slimákům líbí.

Využijte plný potenciál soli

Toto nejsou všechny způsoby využití soli na zahradě. Mezi doporučené patenty patří rozpuštění ve vodě a postřik na plevel. Tento postup vede v krátké době k dehydrataci a úhynu rostlin. Je to velmi účinná metoda, ale může mít i své nevýhody.

Pokud však nestříkáte sůl přímo na ostatní rostliny, nemusíte se jí obávat. Při správné péči se sůl může stát vaším největším zahradním společníkem a řešením mnoha zahradních problémů.

Milí čtenáři, vyzkoušeli jste sůl na zahradě? Pokud ano, podělte se s námi o své zkušenosti v této oblasti.

Leave a Response