Blog

Japonský způsob pěstování okurek. Jednoduché a nečekaně dobré výsledky

2.3kviews

Slyšeli jste někdy o japonské metodě pěstování okurek? Pokud ne, měli byste se o ní dozvědět. Je poměrně jednoduchá a může přinést nečekaně dobré výsledky.

Pokud jste to ještě nezkusili, určitě to zkuste. Nebudete znát vlastní úrodu. Risknete to?

Jak pěstují okurky Japonci?

Japonský způsob pěstování okurek je stále oblíbenější. Pro svou jednoduchost se doporučuje jak začátečníkům, tak pokročilým zahrádkářům.

Spočívá ve výběru nejúrodnějšího místa pro okurky a zasazení semen do horkých pilin. Ačkoli se to zdá bláznivé, doporučujeme tento patent vyzkoušet. Budete překvapeni, jak taková malá změna může způsobit revoluci ve vaší úrodě.

Bylo prokázáno, že sazenice pěstované v pilinách mají nejen silnější kořenový systém, ale také vykazují větší odolnost vůči chorobám a déle plodí.

Jak sázet sazenice do pilin?

Jednoduše naplňte nádobu do poloviny pilinami a zalijte ji horkou vodou. Když vše trochu vychladne, rozhrňte piliny, dokud se nevytvoří malé kousky.

Když substrát nevychladl, zasejte do nich semena. Poté vše zasypte horkými pilinami. Musíme uznat, že tato metoda je na svou účinnost opravdu jednoduchá.

Pokračujte ve známé metodě pěstování okurek. Až sazenice vyrostou, zasaďte je do půdy, pečujte o ně klasickým způsobem a těšte se z okurek bez chorob.

Na co byste měli při výsadbě pamatovat?

Pamatujte, že navrhovaný japonský způsob výsadby okurek nevyřeší všechny vaše problémy. I když budou okurky odolné vůči nejčastějším chorobám, přesto pamatujte na správnou péči a výběr místa pro ně s úrodnou půdou.

Kombinací japonského způsobu výsadby okurek s běžným pěstováním znásobíte své výnosy. Musíme přiznat, že tato levná a účinná metoda vás může oslovit, proto vám důrazně doporučujeme vyzkoušet její účinnost na vlastních plodinách.

Leave a Response