Blog

Mravenci zmizí během několika sekund: levný a účinný lék na záchranu vaší zahrady

12kviews
Foto z webových 

Jak se zbavit mravenců na zahradě bez poškození rostlin

Mravenci jsou jedni z nejotravnějších škůdců, kteří mohou způsobit značné škody na vaší zahradě a zeleninové zahrádce. Nejenže ničí rostliny, ale také šíří mšice, které aktivně požírají zelenou hmotu ovocných a bobulovitých plodin. Boj s mravenci však může být náročný, zejména pokud chcete zachovat své rostliny nepoškozené. V tomto článku vám povíme o super prostředku, který ničí mravence, aniž by poškodil rostliny.

Proč jsou mravenci pro zahradu nebezpeční?

Mravenci mohou na zahradě způsobit značné škody. Zvyšují kyselost půdy, což negativně ovlivňuje vývoj rostlin. Mravenci chrání a šíří mšice, které požírají zelenou hmotu různých plodin, jako je rybíz, angrešt, jabloně, ale i zelenina a okrasné rostliny. Mladé a oslabené sazenice na následky takového napadení často hynou. Mravenci mohou požírat také sladké bobule, ovoce a kořenové plodiny s vysokým obsahem cukru, stejně jako choulostivá poupata květů.

Účinný prostředek: čpavek

Jedním z nejúčinnějších prostředků proti mravencům je čpavek. Tento jednoduchý a cenově dostupný přípravek lze použít k hubení mravenců bez poškození rostlin. Roztok připravíte tak, že v 1 litru vody rozpustíte 4 polévkové lžíce čpavku. Roztok nalijte přímo do mraveniště. Čpavek rychle a účinně ničí mravence, aniž by poškodil rostliny.

Výhody použití čpavku

Zajímavé je, že ve starých mraveništích se hromadí fosfor a draslík, které mravenci při své životní činnosti opouštějí. Po ošetření čpavkovým alkoholem je půda obohacena také o dusík. Taková půda se stává vynikajícím zdrojem pro použití při výsadbě semenáčků nebo mladých sazenic. Použití čpavkového lihu tedy nejen pomáhá zbavit se mravenců, ale také zlepšuje kvalitu půdy a činí ji úrodnější.

Mravenci mohou na zahradě způsobit značné škody, ale správným přístupem k jejich hubení můžete své rostliny a plodiny ochránit. Naša alkohol je účinný a bezpečný prostředek, který vám pomůže zbavit se mravenců, aniž by poškodil vaše rostliny. Řiďte se našimi doporučeními a užívejte si zdravou a krásnou zahradu!

Leave a Response