Blog

Na zahradě nezůstanou žádné stopy po mšicích: všimněte si složení tohoto postřikového roztoku.

4.6kviews

 

Mšice jsou jedním z nejběžnějších a nejnebezpečnějších škůdců, se kterými se zahrádkáři a pěstitelé pravidelně setkávají. Tento drobný hmyz může způsobit vážné škody na rostlinách tím, že z nich vysává šťávy a oslabuje je. Boj proti mšicím je pro mnoho zahrádkářů často opravdovou bolestí hlavy.

Existují však účinné a dostupné způsoby, jak se tohoto škůdce zbavit, které nevyžadují mnoho peněz a úsilí. V tomto textu se podíváme na jednu takovou metodu, která pomůže ochránit vaše rostliny před mšicemi.

Nejprve, k boji proti mšicím stačí čpavek, dostupný prostředek z lékárny, který zahrádkáři často používají k odpuzování škůdců a k výživě rostlin. Čpavek má vlastnosti, které vám pomohou zbavit se mšic, které napadají růže, bobulovité keře a zejména rybíz.

Za druhé je nutné připravit speciální roztok pro postřik rostlin. Za tímto účelem zřeďte 2 polévkové lžíce čpavku a polévkovou lžíci tekutého mýdla nebo čisticího prostředku v malém množství vody. Tuto směs je třeba důkladně promíchat a zředit v 8-10 litrech teplé vody.

Za třetí, roztok by měl být nastříkán na růže a rybízové keře, přičemž proud by měl směřovat zdola nahoru. K tomuto účelu se doporučuje použít speciální postřikovač, který přípravek rovnoměrně rozdělí na všechny části rostliny.

Za čtvrté, ošetření čpavkem by se mělo provádět pravidelně a v pravidelných intervalech opakovat, aby se zabránilo opětovnému napadení mšicemi. Rostliny by měly být pečlivě kontrolovány, a pokud jsou zjištěny první příznaky výskytu škůdce, je třeba okamžitě provést postřik.

V boji proti mšicím na vaší zahradě a zelenině tak může být účinným pomocníkem cenově dostupný prostředek, jako je čpavek. Použitím této jednoduché metody a dodržováním doporučení pro přípravu a aplikaci roztoku budete moci chránit své rostliny před škodlivými účinky mšic, aniž byste se museli uchýlit k drahým chemickým prostředkům. Pravidelné ošetření a pečlivé sledování vám umožní těšit se z krásy a úrody zdravých rostlin bez škůdců.

Doporučujeme také:

Geniální trik na zahradní mšice – odháním je levnou kuchyňskou směsí.

 

Leave a Response