Blog

Posypte jím celou zahradu a slimáci se vašich rostlin ani nedotknou.

457views

Slimáci jsou považováni za jednoho z nejnebezpečnějších škůdců na zahradě. Jsou všežraví a pokud mohou, sežerou jakoukoli část rostliny. Jak se jich zbavit?

Boj se slimáky není snadný. Škůdci mohou zničit rostliny již během klíčení. Zjistěte, jak se slimáků a plzáků snadno zbavit a zároveň zahradu pohnojit.

Slimáci a hlemýždi vám zničí celou zahradu

Slimáci a hlemýždi se na první pohled zdají být neškodní. Ve skutečnosti však patří k nejhorším škůdcům na zahradě. Za všechno může jejich strava. Mohou vaši zahradu zamořit již v raném stádiu.

Tento nenápadný škůdce se živí doslova vším. Živí se listy, výhonky rostlin, cibulkami, a dokonce i semeny a hlízami. Rádi si pochutnávají i na květech a plodech, proto se vyplatí přemýšlet o tom, jak se jich zbavit již nyní.

Boj proti slimákům není snadný. Nebojí se mnoha přípravků na ochranu rostlin. Škůdci však mají slabinu, kterou můžeme využít. Existuje jeden jednoduchý způsob, jak je ze zahrady vyhnat.

Čedičová moučka proti slimákům

Slimáků se můžeme zbavit pomocí jednoho přípravku. Nejenže nám pomůže škůdce vyhnat, ale také obohatí půdu o cenné živiny.

Čedičová moučka je bezpečná pro lidi i zvířata. Nemusíme na ni nanášet ochrannou fólii. Čedičovou moučkou můžeme snadno posypat záhony a snížit tak počet slimáků a plžů na zahradě.

Čedičová moučka vytváří bariéru, která slimáky účinně odrazuje. Jak vlastně funguje? Slimáci a hlemýždi se díky bariéře z moučky nedostanou do rostlin. Rychle začnou ze zahrady mizet.

Slimáci a hlemýždi nesnášejí čedičovou moučku

Slimáci a hlemýždi se jen těžko prodírají podkladem z čedičové moučky. Moučka pokrývá jejich těla a ztěžuje jim přístup k rostlinám. Jak pokrýt zahradu moučkou,

Způsob použití granulí proti slimákům závisí na účelu, ke kterému je používáte. Chcete-li slimáky a plže odradit od prokopávání záhonu, jednoduše je nasypte po okrajích. Vytvoříte tak pro škůdce neprostupnou bariéru.

Čedičová moučka navíc půdu pohnojí. Když ji rozetřete na trávník, rychle si poradíte s mechem a plevelem. Čedičová moučka je zcela bezpečný přípravek, který účinně odpuzuje nejen slimáky a plže, ale také mšice a další škůdce.

Leave a Response