Blog

Přidejte do kávy místo mléka. Metabolismus se nastartuje a líná střeva začnou lépe pracovat.

68.3kviews

Káva s mlékem? Jistě, cokoli máte rádi. Ale místo tohoto nápoje doporučujeme ochutit si šálek černé tekutiny svým oblíbeným kořením. Co to udělá pro vaše tělo? Čtěte dál a budete velmi ohromeni.

Některá koření mají mnohem víc než jen zajímavou chuť. O vlastnostech chilli, skořice nebo kurkumy by se dalo dlouze diskutovat … nebo básnit. Dnes bychom vám rádi doporučili další koření, které se ukazuje jako senzační doplněk k již tak výjimečným vlastnostem kávy. Přidejte do svého černého nápoje jen špetku a vaše tělo vám poděkuje.

Káva s neobvyklým doplňkem

Pití kávy (samozřejmě s mírou) je pro fungování lidského organismu velmi prospěšné. Již léta však v tomto ohledu voláme po zdravém rozumu. Nelze konzumovat kávu s nezdravými přísadami – jako jsou ochucené sirupy, velké množství cukru nebo umělé smetany – a očekávat pozitivní výsledky. Navíc se stále častěji objevují názory, že i přidáním mléka do kávy nápoj hodně ztrácí a málo získává. Proto stojí za zvážení, zda mléčný nápoj nenahradit. A čím? Například muškátovým oříškem.

Toto oblíbené koření (známé například z bešamelové omáčky nebo bramborové kaše) se osvědčilo jako skvělý doplněk zdraví prospěšné a chuťově výrazné kávy. Stačí, když si do svého povzbuzujícího nápoje pravidelně přidáváte špetku, abyste poznali jeho účinky.

Káva s muškátovým oříškem

Muškátový oříšek je koření, které obsahuje mnoho skvělých mikroživin. V této souvislosti je třeba vyzdvihnout vlákninu, pektin, mastné kyseliny, řadu vitaminů (včetně A, C a skupiny B) a minerálních látek – draslík, hořčík, železo nebo zinek. To vše znamená, že muškátový oříšek nejen doplňuje naše nutriční zdroje, ale také snižuje hladinu cholesterolu a zabraňuje vzniku žaludečních vředů.

Muškátová káva je také účinným pomocníkem při hubnutí. Jeho konzumace zrychluje metabolismus a zefektivňuje trávení. Aromatické koření má také detoxikační účinky a vláknina, kterou obsahuje, pomáhá cítit se déle sytí. A je dobře známo, že prvním krokem k hubnutí je zbavit se pokušení neustále se přejídat.

Při vší té euforii však nezapomínejme na omezení spojená s konzumací muškátového oříšku. 2-3 špetky se považují za bezpečné množství. Překročení tohoto množství může mít mnoho nepříznivých následků!

Leave a Response