Blog

Stačí dva z těchto produktů a slimáci z vaší zahrady zmizí.

191views

Slimáci na zahradě mohou zcela zničit naši úrodu. S oblibou hodují nejen na listech rostlin. Požerou i hlízy, klíčky a dokonce i cibuloviny. Jak je můžeme ze zahrady vyhnat?

Obvykle se slimáci prohánějí po našich zahradách. Jsou to výrazní hnědí nebo černí plži bez ulit. Jak se slimáků zbavit? K účinnému zbavení se slimáků stačí dva přípravky.

Slimáci vaši zahradu zcela zničí

Slimáci a hlemýždi patří mezi nejnebezpečnější škůdce na zahradě. Mají obrovský apetit a živí se prakticky všemi částmi rostlin. Proto byste měli brzy na jaře myslet na to, že se jich zbavíte.

Slimáci patří k nejčastějším druhům, se kterými se na zahradách setkáváme, a patří k invazním druhům. Obvykle mají hnědou nebo černou barvu. Vyskytují se na celém Slovensku a také v různých částech Evropy. Jak se zbavit slimáků ze zahrady?

Jak se zbavit slimáků? Vyzkoušejte tuto metodu

Existuje opravdu snadný způsob, jak se zbavit slimáků a jiných plžů z vaší zahrady. Nejčastěji se vám bude hodit pivo. Nemusíme si vybírat konkrétní druh. Postačí nám nejlevnější verze, kterou najdeme v obchodě.

Pivo má opravdu silnou vůni, která slimáky přitahuje. Pro začátek vykopejte na zahradě malé jamky a vložte do nich plastové nádoby. Zasypejte je tak, aby mírně vyčnívaly nad zem.

Nyní do nich nalijte pivo a druhý den budou nádoby plné šneků. Stačí je vyndat a odnést například na louku nebo do parku. Kromě pastí je dobré si připravit i zábranu, aby se slimáci nedostali skrz a nezničili vám úrodu.

Slimáci a hlemýždi se přes záhonek nedostanou

Nejlepší zábranou je dřevěný popel. Stačí jím posypat půdu kolem rostlin a slimáci vám rostliny nezničí. Popel ztíží slimákům pohyb a udrží je na okraji záhonu.

Nezapomeňte, že dřevěný popel neutralizuje pH půdy. Lze jej použít u kyselomilných rostlin, ale mělo by se to dělat s mírou. Větší množství přípravku bude mít nepříznivý vliv na květiny a sazenice.

Leave a Response