Blog

Vyhoďte to a slimáci na vaší zahradě nemají šanci.

59views

Slimáci na zahradě mohou způsobit první škody, i když je venku teplota nižší než 2 stupně Celsia. Jsou to opravdu nebezpeční škůdci. Jak se jich můžeme zbavit?

Nevykořenění slimáci mohou brzy na jaře poškodit naše plodiny. Většina slimáků vylézá večer a hned ráno. Existuje jeden nejlepší způsob, jak před nimi rostliny ochránit.

Slimáci a hlemýždi trápí slovenské zahrady

Slimáci a hlemýždi jsou na zahradách nepříjemnou záležitostí. Bohužel není snadné se jich zbavit. Během krátké doby mohou zničit sazenice. Ožírají všechny nadzemní části rostlin a mohou záhony zcela zdevastovat.

Pomerančovníky jsou mimořádně nenasytné. Nesmíme zapomenout, že jsou hermafroditi a každý jedinec může na naší zahradě naklást stovky vajíček. Proto je boj proti slimákům tak obtížný a ne vždy hned úspěšný.

Existuje mnoho metod boje proti slimákům, ale pouze jedna z nich přináší skutečné výsledky. Co můžete udělat pro záchranu svých záhonů před slimáky? Na zahradu musíme chodit hned ráno a večer.

Jak se zbavit slimáků?

Proti nahým slimákům můžeme použít mechanickou zábranu a okraje záhonu posypat čedičovou moučkou. Tím slimákům ztížíme pohyb. Ne vždy to však stačí.

Ve skutečnosti je nejlepším způsobem, jak se škůdců zbavit, jejich sklizeň. Nejlepší je večer a hned ráno zkontrolovat záhony, zda na nich nejsou škůdci. Jedině tak lze problém trvale odstranit. Vyplatí se také připravit past na slimáky.

Past na slimáky

Jednoduchá past na slimáky odláká slimáky ze záhonu a usnadní jejich sklizeň. Můžeme si ji snadno vyrobit pomocí piva. Stačí nalít trochu nápoje do nádoby a postavit ji poblíž záhonů.

Intenzivní vůně nápoje přiláká slimáky z celé zahrady. Slimáci se budou shromažďovat v nádobě a my je můžeme snadno odnést ze zahrady. Nezapomeňte tento jednoduchý trik vyzkoušet.

Leave a Response