Jak si vyrobit vlastní postřik proti mšicím? Tato metoda vás možná překvapí

Zákeřná mšice je jedním z těch škůdců, kterých se bojí každý majitel zahrady. Zdá se, že si najdou cestu do každé zahrady, i do té nejlépe udržované, a s chutí se v ní usídlí a poškozují květy a plody jeden po druhém.

Tento malý hmyz se totiž živí tekutinami bohatými na živiny, které rostliny vysávají a pak je silně oslabují. Přestože se škůdci rychle množí, pohybují se poměrně pomalu. Proto se vyplatí jednat okamžitě – Jedině tak lze problém vyřešit. Pokud si tedy všimnete prvních nezvaných hostů, dejte se rychle do práce.

K čemu je dobré avokádové semínko? Možná budete překvapeni, na co je dobré

Mšice napadají rostliny na zahradě i rostliny pěstované v interiéru. Tento drobný hmyz se do domů a bytů obvykle dostává otevřenými okny a dveřmi a někdy se dostane i na rostliny zakoupené v obchodě. Nejenže se mohou skrývat na listech, ale mohou také klást vajíčka do země, takže je zpočátku obtížné je vystopovat.

Když si však uvědomíte, že s rostlinami na vaší zahradě nebo v domě není něco v pořádku, všimnete si nedostatečně vyvinutých výhonků a listů.které se kroutí a deformují, žloutnou a dokonce časem usychají a odumírají, rychle popadněte postřikovací láhev. Předtím si připravte domácí postřik na bázi „odpad .„, který obvykle končí v koši. Později za to poděkujete.

Jak vyrobit hnojivo ze semen avokáda? Spásná pomoc při napadení mšicemi

Avokádo je jednou z chutnějších a zdravějších složek každodenní stravy. Jak se ukazuje, může se stát také důstojným protivníkem invaze mšic. Tento jeho prvek, který obvykle končí v koši, si se škůdci dokáže rychle a účinně poradit. Zde je uvedeno, co je třeba udělat.

  • Nastrouhejte avokádová semínka – dokud jsou ještě vlhká. Pokud je předem vysušíte, bude se vám hůře strouhat na prach.
  • Vzniklé „piliny“ usušte.
  • Vše zalijte litrem vody a několik minut vařte.
  • Nechte stát přes noc. Po této době roztok sceďte.
  • Vzniklý odvar zřeďte vodou v poměru 1:5, nalijte do rozprašovače a použijte.

Důkladně postříkejte všechny rostliny napadené mšicemi. Nezapomeňte, že postřik semen avokáda musí být prováděn pravidelně – alespoň jednou týdně – aby měl požadovaný účinek. Po tomto ošetření se budou mšice vašim rostlinám vyhýbat velkým obloukem.