Blog

Kefírová buchta s tvarohem a meruňkami

1kviews

Kefírová buchta s tvarohem a meruňkami je skvělou volbou pro milovníky sladkých dezertů. Kefír a meruňky dodávají této buchtě vysokou výživovou hodnotu a jsou skvělým zdrojem bílkovin, vápníku a dalších důležitých živin. Meruňky jsou zase bohaté na vitamíny a antioxidanty, které jsou důležité pro zdraví.

Tato buchta se také snadno připravuje a můžete ji podávat jako sladkou pochoutku k obědu, večeři nebo jako svačinu během dne.

Co budeme potřebovat:

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1-2 šálky cukru krupice
  • 3-4 lžíce kakaového prášku
  • 2 šálky kefíru nebo hustého podmáslí
  • 1/2 šálku oleje
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 1 vejce (nepovinné)

Na krémovou náplň:

  • 1 kostka tvarohu
  • 1 vejce
  • cukr podle chuti
  • citronová kůra
  • trochu bílého jogurtu na zředění
  • 1 lžička škrobu

Navrch:


Jak postupovat:

1) Předehřejte troubu na 170 °C.

2) Olej, cukr a vejce dejte do mísy a postupně přidávejte kefír, mouku, kakao a jedlou sodu a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

3) Vymažte plech a vysypte ho moukou. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech.

4) Tvarohovou náplň připravíme tak, že kostku tvarohu rozmačkáme vidličkou dohladka, přidáme vejce, cukr, citronovou kůru, jogurt a škrob a vše dobře promícháme.

5) Náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto, meruňky nakrájíme na plátky a položíme je na tvaroh.

6) Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C po dobu 30 minut nebo dokud není buchta hotová. Zda je uvnitř upečená, můžete vyzkoušet špejlí.

7) Nechte vychladnout a podávejte.

Leave a Response