Blog

Objevte sílu červené řepy: 7denní detoxikace pro očistu jater, úlevu od alergií a vitalitu

171views

Přemýšleli jste někdy o tom, jak může být jednoduchá zelenina, kterou najdete ve své kuchyni, mocnou pokladnicí zdraví? Dnes si rozebereme červenou řepu – zeleninu, které se nedostává tolik pozornosti, kolik by si zasloužila. Výhody červené řepy jsou jako dobře střežené tajemství – od pročištění jater a úlevy při alergiích až po mladistvě vypadající pleť. Pojďme zjistit, jak se tato skromná zelenina může stát hrdinou vaší obnovy v následujících 7 dnech!

Řepa je skutečným bohatstvím zdraví uzavřeným ve skromné hlíze. Často přehlížená, a přitom pro naše tělo nesmírně cenná, má sílu omlazovat, detoxikovat a posilovat imunitu.

Červená řepa – pokladnice zdraví

Existuje důvod, proč se červená řepa stala známou jako superpotravina. Je zdrojem mnoha cenných vitamínů, jako jsou vitamíny skupiny B, vitamín C a provitamín A. Ale to není všechno. Řepa je bohatá na minerální látky – vápník, hořčík, železo, sodík a draslík, dále na bílkoviny, cukry, vlákninu a betanin – silný antioxidant.

Zdraví prospěšné účinky červené řepy

Co by to však bylo za řepu bez jejích zdraví prospěšných účinků? Každá část řepy, od listů až po kořen, může přispět k našemu zdraví. Syrová nebo vařená – bez ohledu na formu si řepa zachovává své prospěšné vlastnosti. Důležité je však vybírat řepu v bio kvalitě, bez kontaminujících látek, jako jsou dusičnany.

Řepa je bohatá na betain (zdroj metylových skupin), který má lipotropní a hepatoprotektivní účinky. Tradičně se šťáva z červené řepy doporučuje při chudokrevnosti, slabosti, rakovině, selhání jater a otravách. Řepa čistí organismus, podporuje detoxikaci. Má krvetvorný účinek. Posiluje celkově. Příznivě působí na pokožku, vlasy a nehty. Má žlučopudný účinek. Reguluje pohyb střev. U některých lidí mírně ředí stolici. Podporuje obnovovací procesy v těle. Nebylo definitivně zjištěno, která látka v řepě může mít protirakovinné účinky*.

Přečtěte si také:

Zdravotní účinky červené řepy

  • Zlepšení trávení a čištění střev: Díky vysokému obsahu vlákniny řepa podporuje náš trávicí systém a pomáhá čistit střeva.
  • Podpora kardiovaskulárního systému: Snižuje vysoký krevní tlak, špatný cholesterol a regeneruje cévy.
  • Příznivé účinky na pokožku, vlasy a nehty: Křemík obsažený v řepě má pozitivní účinky na naši pokožku, vlasy, nehty, kosti a pojivovou tkáň.
  • Antirevmatické a diuretické účinky: Řepa pomáhá odstraňovat vodu a kyselé látky z těla, což přispívá k detoxikaci.

Čištění jater pomocí červené řepy

Očista tlustého střeva pomocí červené řepy

Červená řepa je také vynikajícím prostředkem k pročištění tlustého střeva. Vysoká kvalita vlákniny a polysacharidy pektiny účinně čistí trávicí trakt a podporují střevní peristaltiku.

Recept na očistnou šťávu z červené řepy

Na závěr se s vámi podělím o recept na šťávu z červené řepy, která podporuje zdraví tlustého střeva a celkové detoxikační mechanismy těla.

Složení: 2 mrkve, 2 červené řepy, 2 červená jablka, 6 listů kapusty, 2 cm kořene zázvoru a půlka citronu. K přípravě tohoto zdravého nápoje použijte odšťavňovač nebo mixér.

Přečtěte si také:

Leave a Response