Sýrové večeře jsou rychlým, snadným a velmi chutným způsobem, jak si vychutnat kombinaci sýra a šunky s bylinkami a kořením. Je to ideální recept na večerní svačinu nebo jako netradiční teplá večeře.
- Různé druhy sýra (eidam, parmezán atd.), jemně nastrouhané – celkem 350 g.
- Šunka nakrájená na jemné plátky
- Petrželová nať, nasekaná
- Vejce – přibližně 5 kusů v závislosti na množství sýra
- Lžíce majonézy
- 3 stroužky česneku, rozdrcené nebo jemně nasekané
- Sůl, pepř, chilli podle chuti
- Veka chleba
[irp posts=”301259″ ]
Postup:
1) Příprava náplně: Sýry nastrouhejte najemno do mísy. Přidejte nadrobno nakrájenou šunku, nasekanou petrželku, vejce, majonézu, prolisovaný česnek, sůl, pepř a chilli. Vše důkladně promíchejte.
2) Příprava večeře: Rozřízněte víko napůl, abyste získali dvě ploché poloviny.
3) Nanesení náplně: Sýrovou směs rovnoměrně rozetřete na každou polovinu víka.
4) Opékání: Na pánvi rozehřejte trochu oleje nebo másla a položte na něj pokličky s náplní dolů. Smažte na středním plameni dozlatova, pak je opatrně otočte a osmažte i druhou stranu smržů.
[irp posts=”308575″ ]
Závěr
Hotové cheesesteaky jsou na povrchu křupavé a uvnitř šťavnaté. Tento jednoduchý pokrm je skvělým řešením, když potřebujete rychlou a chutnou večeři. Pro nejlepší chuť se doporučuje podávat teplé.