Blog

Proč byste neměli vyhazovat výhonky rajčat: při pohledu na tuto scénu se zkušeným pěstitelům na dače svírá srdce

Томаты
67views

Uprostřed pysanky rajčat. V červenci se doporučuje provádět tuto proceduru jednou za 3-4 dny, zatímco víkendoví pěstitelé na dači nemají jinou možnost než navštěvovat své záhony jednou týdně.

Během této doby mají nevlastní děti čas vyrůst velké a „tlusté“.

Ti zahrádkáři, kteří nevědí, co s nimi dál, jednoduše posílají výhonky do pytlů na odpadky, zatímco jejich zdatnější soudruzi se s nimi nechtějí rozloučit ani za nic, což není překvapivé, protože výhonky jsou doslova plné hormonů, draslíku, dusíku, fosforu, hořčíku, vápníku a dalších prvků. Všechny tyto látky jsou nezbytné pro růst rostlin.

Navíc, protože jsou výhonky ještě příliš mladé, nejsou obvykle zdrojem žádné infekce.

Vše výše uvedené znamená, že stonky rajčat lze (a mělo by se) používat k výrobě kvasné vody, kterou by se měly krmit okurky a další rostliny, které nejsou „příbuzné“ solankovitých rostlin.

Podobně můžete fermentační vodu pro rajčata a další solankovité rostliny vyrobit z postranních větviček nebo spodních listů okurky – pozoruhodné je, že její výroba ve skleníku vám zabere jen 3-4 dny.

Existuje ještě jedna možnost, jak můžete s výhodou využít výhonky rajčat – připravit z nich bylinný ocet.

Najděte čajovou houbu, octovou dělohu a vše vložte do fermentoru – za týden bude bylinný ocet hotový. Před použitím by se měl naředit v poměru 1:10.

Leave a Response