Blog

Zapálila si bobkový list a nestačila se divit. Nikoho by nenapadlo, že to může fungovat

38.9kviews

 

Bobkový list nabízí řadu zdraví prospěšných látek pro lidské zdraví. Může vám také pomoci, pokud si ho doma spálíte.

Díky své jedinečné chuti a výraznému aroma je bobkový list oblíbenou přísadou do mnoha pokrmů. Většina lidí si však neuvědomuje, že tato středomořská bylina obsahuje řadu silných sloučenin, které lidskému tělu přinášejí zajímavé zdravotní účinky. – například posilují cévy, zklidňují trávicí trakt a mají pozitivní vliv na plíce. Podle doktorky Deborah Weatherspoonové vám mohou posloužit i v případě, že je spálíte.

Bobkový list a jeho zdravotní účinky

Tato oblíbená přísada má velmi příjemné aroma, které zvyšuje kulinářskou hodnotu mnoha pokrmů. Nejčastěji se přidává do polévek, masa nebo zeleniny, ale list by se měl před podáváním vždy odstranit, protože má hořkou chuť. Bobkový list se také po staletí používá v tradiční medicíně, například jako lék na klouby, cukrovku a psychické problémy.. Jejich pravidelná konzumace také pomáhá očistit tělo od toxinů, podporuje funkci jater a umožňuje tělu snadněji vylučovat tekutiny.

Sušené bobkové listy jsou také bohatým zdrojem vitaminu C, vitaminu A a zinku. To jsou velmi účinné složky, které prospívají pokožce a dokáží si poradit s mnoha kožními problémy, včetně akné a lupů. Kromě toho mají silné antioxidační účinky, antimykotické a antibakteriální vlastnosti, které pomáhají zahnat všechny škůdce. – Lze jej proto přidávat do vybraných potravin, jako jsou sušené houby nebo rýže, které jsou často napadány moli a jinými vetřelci.

Pálení bobkových listů v domácnosti

Jak dále uvádí AsianAge, bobkové listy obsahují esenciální oleje a organické sloučeniny, jako např. linalool a eugenol, které mají pozitivní vliv na lidskou psychiku. a mají terapeutické účinky. K tomu, abyste tyto vlastnosti využili ve svůj prospěch, stačí, když ji začnete pálit ve své domácnosti. Postup je velmi jednoduchý:

Pálení bobkového listu snižuje napětí a nadměrný stres

  • Vložte sušený bobkový list (nebo několik listů) do popelníku a zapalte ho.
  • Jakmile list začne hořet, sfoukněte plamen tak, aby začal jemně doutnat.
  • Budete si moci všimnout, že se chová jako vonná tyčinka.

Jakmile terapeutická vůně zaplní místnost, na chvíli se uvolněte a začněte ji vdechovat. Již po několika minutách si budete moci všimnout, že veškerý stres zmizel a vaše nálada se zlepšila. Extra vůně bobkového listu Podporuje tvorbu endorfinů a navozuje stav hluboké relaxace.. Pokud je vám nepříjemné vdechovat tento druh kouře, můžete velké množství listů zalít horkou (ne vařící) vodou a vdechovat stoupající páru.

Zapálila si bobkový list a nestačila se divit. Nikoho by nenapadlo, že to může fungovat

Pomůže vám to uvolnit dýchací cesty

Vdechování kouře z bobkového listu je také velmi prospěšné pro dýchací cesty. Pokud vás tedy trápí ucpaný nos nebo silná rýma, stačí bylinu zapálit nebo vdechovat její páry (případně můžete použít éterický olej z bobkového listu). Tato metoda je také velmi účinná při zmírňování příznaků souvisejících s astmatem a dýchacích potíží způsobených alergiemi. Na stránkách HowHealthy jsme psali také o zdravotních přínosech rozmarýnu, který má také skvělé účinky na psychiku.

Leave a Response