Blog

Růže: jakmile začne pršet, udělejte toto malé gesto (na které se příliš často zapomíná), abyste je zachránili.

2.4kviews

 

Růže jsou považovány za nejoblíbenější francouzskou květinu, a to právem: jejich nádherné, jemné květy dodají každé zahradě romantický a luxusní nádech. Růže, které jsou k dispozici v mnoha barvách, promění váš exteriér ve skutečnou explozi barev a zároveň uvolňují svou charakteristickou omamnou vůni. Jsou to však křehké květiny, které mohou být rychle poškozeny nepřízní počasí. Jakmile tedy přijde období dešťů, ujistěte se, že jste podnikli jednoduchý, rychlý a nezbytný krok k záchraně vašich budoucích růží!

Růže: jak o ně pečovat

Pro nejlepší krásné růže všech barev a velkolepé kvetení, je nezbytné se o rostliny starat po celý rok. Růže potřebují hodně slunce, přinejmenším 6 hodin denně a větrané. Tyto rostliny dávají přednost dobře propustnou půdu, bohatá na organické látky a hluboká zálivka a pravidelné, asi jednou nebo dvakrát týdněTo se provádí u báze rostliny, aby nedošlo k namočení choulostivých listů.

Použití vyvážené hnojivo (NPK 10-10-10) brzy na jaře a aplikujte dobrou vrstvu organického mulčedo tloušťky 5 až 7 cm, ze slámy, kůry nebo odumřelého listí kolem základny růží, aby se zachovala vlhkost, regulovala teplota půdy a zabránilo se růstu plevelů. V případě napadení chorobami nebo škůdci dejte přednost přírodní, ekologická řešeníbez chemických látek. V neposlední řadě nezapomeňte zajistit pevnou oporujako je mříž nebo pergola pro popínavé odrůdy.

Růže: nebezpečí deště

Déšť nadměrný a neustálý může pro růže představovat řadu nebezpečí, jako např. zvýšené riziko onemocnění houbové choroby, jako je plíseň, padlí a černá skvrnitost, kterým se nejlépe daří ve vlhkém prostředí. Nadměrné množství vody v půdě může vést ke vzniku hniloba kořenů a vyluhování živin z půdy, čímž růže přicházejí o prvky nezbytné pro jejich růst a také o půdní živiny. snižuje obsah kyslíku dostupný rostlině.

Přívalové deště doprovázené silným větrem mohou také lámat větve růžových keřů, zejména pokud jsou plné květů, a erodují půdu kolem rostlin. Květní pupeny mohou hnít ještě před vylíhnutím, protože klima je příliš vlhké, což také podporuje množení některých škůdců, větší pravděpodobnost napadení vašich rostlin.

Růže: chraňte je před deštěm

Když se setkáte s deštivým počasím, je nezbytné, abyste deštivé měsíce jako v tomto roce, aby se preventivní opatření zachránit své růže dříve, než bude pozdě. Pokud je ochráníte pomocí fyzickou ochranou jako plastové markýzypropustný rám nebo zimní kryt je jistě velmi účinný. další gesto ještě důležitější pro zdraví vašich růží.

Jedná se o zajištění dobré cirkulace vzduchu kolem růží. To umožňuje listy a stonky vyschnout Tím se výrazně sníží vlhkost a jakékoli podmínky příznivé pro rozvoj chorob nebo parazitů. Toho lze dosáhnout, prořezávejte růže odstranit odumřelé, nemocné nebo přebytečné větve, aby se odlehčit střed rostliny. Při výsadbě dbejte na to, abyste rostliny umístěte dostatečně daleko od sebe (o 60 až 90 cm), které budou lépe dýchat!

Leave a Response