Blog

Tento přípravek odstraňuje vodní kámen z konvice lépe než bílý ocet za méně než dvě minuty.

194views

 

Tento výrobek odstraní vodní kámen ze dna konvice během okamžiku, aniž by zanechal nepříjemný zápach.

Pokud žijete v oblasti, kde je tvrdá voda, určitě se setkáte s tímto problémem: vodní kámen na dně konvice. Vodní kámen je v domácnosti skutečnou nepříjemností, dostává se všude. Na toaletách, na kohoutcích, na dlaždicích ve sprchách a dokonce i v domácích spotřebičích… Nejenže špatně vypadá, ale může také poškodit vaše spotřebiče.

Konvice s vodním kamenem a křídovými usazeninami na dně totiž nebude fungovat tak dobře. Voda obsahuje vodní kámen, který se usazuje na dně a na topném tělese spotřebiče. Pokud s tím nic neuděláte, konvice časem přestane produkovat dostatečné množství tepla. Vodní kámen má izolační účinek a snižuje účinnost. Čím je voda tvrdší, tím více vápníku obsahuje, což urychluje usazování vodního kamene.

Proto je důležité o něj pečovat a pravidelně tyto bílé usazeniny odstraňovat, než se jich nahromadí příliš mnoho. Ačkoli je bílý ocet často uváděn jako oblíbený přípravek na odstraňování vodního kamene, mnoho lidí se jeho použití v konvici vyhýbá kvůli jeho velmi silnému zápachu, zejména při zahřátí. Nikdo nechce pít čaj, který chutná po octu!

Dobrá zpráva: můžete použít jiný produkt, který je stejně účinný jako bílý ocet a není cítit: kyselinu citronovou. Tento přírodní čisticí prostředek má jen samé výhody a je velmi účinný proti vodnímu kameni. Kromě toho, že se hodí k čištění rychlovarné konvice, můžete kyselinu citronovou použít také k odstranění vodního kamene z toalet a plísní z praček.

Použití kyseliny citronové k odstranění vodního kamene z konvice je velmi jednoduché. Přidejte do ní polévkovou lžíci kyseliny citronové a poté přidejte vodu, jen tolik, abyste jí naplnili čtvrtinu konvice. Směs přiveďte k varu – netrvá to ani dvě minuty. Zvedněte víko, vylijte tekutinu do dřezu a je to. Vodní kámen je pryč! Konvici důkladně vypláchněte a máte hotovo. Poslední výhodou kyseliny citronové je, že na rozdíl od bílého octa nehrozí, že by v konvici zanechala nepříjemnou chuť!

Leave a Response