Blog

Nakrájejte je na plátky a přidejte do hrnku. Komáři se při představě té vůně třesou.

37.1kviews

 

Venku se otepluje, což nás všechny těší. Bohužel pěkné počasí s sebou přináší každoročně se opakující noční můru, a to komáry. Ti mohou být při pobytu venku účinným odstrašujícím prostředkem. Na pomoc přichází trik. Funguje jako repelent.

Nakrájejte je na plátky a přidejte do hrnku. Komáři se při představě té vůně třesou.

Na světě pravděpodobně neexistuje člověk, který by na jaře a v létě rád netrávil čas na svém balkoně nebo terase. Večer je příjemné posedět s knihou a relaxovat v přírodě. Bohužel naši relaxaci mohou účinně narušit komáři. Nechceme přijít domů do domu plného štípanců, a tak se rychle schováme uvnitř. Navzdory tomu, co si možná myslíte, to tak vůbec nemusí být. Odhánějte hmyz domácím prostředkem.

Domácí prostředky proti komárům na zahradě. Potřebujete jen hrnek a tři přísady

Jen při pomyšlení na charakteristické bzučení vedle ucha nám naskakuje husí kůže. Repelenty proti komárům, jako jsou spreje a krémy, ne vždy fungují a mohou nás před hmyzem ochránit. Navíc mají zvláštní zápach, což znamená, že musíme své oblečení hodit do pračky, jakmile přijdeme domů. Na pomoc přichází metoda, kterou používají Italové. Je levná, jednoduchá a především účinná.

Budete potřebovat plastový kelímek a tři přísady. Jsou to vinný ocet, cibule a citron. Do poloviny sklenice nalijte ocet, přidejte kůru z jednoho citronu a silný plátek cibule. Směs umístěte na místo, kde plánujete odpočívat, například na stůl na balkoně nebo poblíž východu z terasy. Pro lepší účinek můžete připravit několik šálků této směsi najednou.

Čeho se komáři bojí? Vysaďte si na balkoně tyto rostliny

Nakrájejte je na plátky a přidejte do hrnku. Komáři se při představě té vůně třesou.
Pokud se chcete chránit před komáry, vysaďte si na balkon a terasu rostliny.
Foto: shutterstock/Gv Image-1

Jak se chránit před komáry, vysazujte rostliny na balkoně a terase, jejichž vůni hmyz nesnáší. Patří mezi ně např. levandule, rozmarýn, bazalka, máta, tymián, meduňka a fenykl. Nezapomeňte si také doma nainstalovat sítě proti komárům a před otevřením okna zhasněte světla. Světlo a otevřené okno jsou pro hmyz pozvánkou. Můžete také nakrájet cibuli a česnek na malé kousky, dát je na malý talířek a umístit je na okenní parapet. Komáři nesnášejí zápach, takže se budou držet dál od bytu.

 

 

Leave a Response