Blog

Slováci si začínají obalovat kliky alobalem.

116.5kviews

 

V každé domácnosti najdeme alobal. Tento materiál je tak důležitým pomocníkem každé hospodyňky, že ho prostě nelze ignorovat. Málokdo však zná celou škálu jeho možného využití. Samozřejmě víme, že je užitečný pro skladování potravin, jiní oceňují jeho mycí vlastnosti atd. Fólii však můžeme využít i zcela jiným, velmi netradičním způsobem.

Tohle jste ještě neviděli

Nestává se často, aby se na internetu objevil nápad, který se pak rozšíří doslova po celém světě. Ale jeden takový nápad už dorazil na Slovensko. I zde začínají lidé balit kliky dveří do alobalu. Není divu, když se dozvědí, jaké výhody to přináší.

Bohužel s rostoucí ekonomickou krizí přibývá i krádeží. Mnozí se proto ptají, jak mohou snadno a levně zabránit tomu, aby byli vykradeni. Ideální je samozřejmě pořídit si kvalitnější zámek, nainstalovat alarm a připojit se na pult centrální ochrany. Ale pokud jste to již někdy dělali, možná budete souhlasit, že takové metody spíše znepříjemní život samotným obyvatelům domu a nezvaní hosté jsou již dobře připraveni.

Co však funguje překvapivě dobře, je pouhá klika zabalená do alobalu. Pokud to uděláte, budete mít dobrý přehled o tom, zda se kliky někdo dotkl, protože v takovém případě bude fólie nenávratně zdeformovaná. Bude vám tedy jasné, že se někdo o něco pokusil.

Může vás to varovat a vyděsit

Další výhodou fólie je, že v okamžiku, kdy se jí někdo začne dotýkat, vydá charakteristický zvuk, který vás může upozornit i odradit nezvané hosty. Ostatně už samotný fakt, že je fólie přítomna na klice, může zloděje spolehlivě odradit. Ti budou vědět, že se na ně domácnost připravila, a raději nebudou riskovat.

Alobal má tedy v domácnosti další skvělé využití, které byste rozhodně neměli ignorovat, ba naopak. Proč nevstoupit do nového roku právě s tímto zlepšovákem?

Leave a Response