Blog

Tento produkt, který již máte doma, je superúčinným hubitelem slimáků.

2.1kviews

Slimák, příbuzný hlemýždě, může způsobit spoušť na zeleninové zahradě i mimo ni. Oblíbili si listy, květy a stonky našich oblíbených rostlin, bezostyšně se na nich živí a vy už to nemůžete vydržet? Zde je účinný prostředek, který je zažene. Použijte vítr!

Kromě toho, že slimáci způsobují velké škody na rostlinách, zelenině a květinách, mohou také přenášet nemoci. Jsou skutečnou pohromou pro vaše venkovní prostory, proto je nejlepší je potlačit, jakmile se objeví první známky napadení: například stopy lesklého stříbrného slizu a nepravidelné otvory na listech.

Často se během dne schovávají, a proto je velmi obtížné je vyhnat. Od té doby, co se usídlili na vaší zahradě, jste vyzkoušeli všechno – rostliny, které je údajně odhánějí, mulč jako bariéru proti slimákům a tak dále – ale bez úspěchu, znovu a znovu požírají vaši úrodu… Nemluvě o tom, že vaše krásné jahody a saláty patří mezi jejich oblíbené pokrmy.

Pokud se nechcete uchylovat k agresivním přípravkům, jako je pivo nebo odvar z bílého octa, existují řešení. Mezi nejznámější patří písek a kávová sedlina, ale také jedlá soda, piliny a dřevěné hobliny. Existuje však stejně účinný produkt, který vás možná nikdy nenapadl, a tím je popel. Stejně jako křídu, ani popel tento nenasytný plž příliš neocení. Zápach a abrazivní struktura popela slimáky odpuzují, takže ho můžete použít i k tomu, aby odešli!

Je to dobrý – a k životnímu prostředí šetrný – způsob, jak slimáky potlačit a zároveň poskytnout rostlinám další živiny. Použití dřevěného popela jako odpuzovače slimáků je stejně jednoduché jako přírodní a zde je návod, jak na to. Dřevěný popel je jemný a vysychavý, takže když se po něm slimáci snaží přelézt, absorbuje vlhkost z jejich těl a odradí je od přechodu. Navíc zrnitá struktura popela dráždí jemnou pokožku slimáků. Naše rada? Používejte čistý dřevěný popel bez zbytků plastu, dřevěného uhlí nebo jiných spálených materiálů, které by mohly být pro rostliny toxické. Uspořádejte popel kolem základů rostlin, které chcete chránit, a vytvořte kruh nebo hustou linii. Ujistěte se, že je bariéra dostatečně široká, aby ji slimáci nemohli obejít.

Protože se může snadno rozptýlit deštěm nebo větrem, je důležité jej pravidelně obnovovat. A konečně, i když může obohatit půdu o draslík a další minerály, což je pro rostliny prospěšné, je třeba popel používat střídmě. Ve velkém množství by mohl změnit pH půdy a učinit ji zásaditější. Nepoužívejte ho proto nadměrně.

Leave a Response