Blog

7 nejkrásnějších květin, které můžete v únoru vysadit na zahradě

71views

Únor sice není nejrušnějším měsícem v kalendáři zahrádkářů, ale přesto je velmi důležitý. Chcete-li si na jaře užít mnoho výhod barevné zahrady, je toho tento měsíc hodně, co můžete vysadit, zejména v podobě cibulovin. Všechny květiny se snadno vysazují a vyžadují poměrně málo údržby, což znamená, že i pokud jste začínající zahradník, můžete na jaře vypěstovat spoustu květin, které dodají vašemu dvorku barevnost.

Zde je sedm rostlin, které můžete pěstovat v únoru:

1. Narcisy
Narcisy jsou klasické jarní květiny. Nevyžadují velkou údržbu, a pokud jste nestihli vysadit cibuloviny, můžete si v tomto ročním období koupit narcisy v květináčích ve většině zahradnických center.

Měly by být vysazeny na slunném místě s dobře propustnou půdou. Jsou poměrně mrazuvzdorné a začnou kvést brzy na jaře. Vyžadují minimální údržbu a jsou ideální pro oživení vaší zahrady.

2. Růžové keře
Růžové keře se skvěle hodí k oživení jarních zahrádek nebo zahradních záhonů. Patří k prvním jarním květům, často se objevují i přes sníh a dodávají barvu. Po vysazení nepotřebují příliš péče a vykvetou koncem zimy nebo začátkem jara.

Měly by být vysazeny na slunném nebo částečně zastíněném místě s dobře propustnou půdou. Jsou vhodné na okraje zahrad nebo do trávníků.

3. Úsměvy
Únor je ideální dobou pro výsadbu hyacintů, které obvykle kvetou v polovině až na konci jara. Půdu smíchejte s kompostem nebo dobře shnilým hnojem, abyste jim dodali živiny.

Ačkoli se hyacinty pěstují snadno, vyžadují pravidelnou zálivku, proto je nezapomeňte sledovat, zejména v období sucha. Vysaďte je do dobře propustné půdy na slunné nebo polostinné místo.

4. Primulky
Primulky jsou velmi oblíbené pro své zářivé barvy a jsou nenáročné na údržbu. Únor je ideální roční období pro jejich výsadbu, díky kterému vykvetou koncem jara a dokonce i v létě.

Na rozdíl od mnoha květin, kterým se daří na slunci, dávají primulky přednost stinnějšímu místu, takže jsou skvělou volbou do stinné zahrady. Dávají přednost polostínu a vlhké, dobře propustné půdě.

5. Cattails

Sněženky, věrné svému jménu, mohou kvést i v poněkud drsnějším podnebí, takže únor je skvělou dobou, kdy můžete do svého venkovního prostoru přidat několik sněženek. Nejlépe se jim daří v polostínu a dobře zavlažované půdě a stejně jako primulím se hodí do zalesněných zahrad nebo do okolí stromů.

Nejlepší je vysazovat je ve skupinách, protože vypadají působivě. Jejich bílé květy dodávají zahradní krajině jemný půvab. Tyto krásné bílé květy jistě rozzáří i tu nejnudnější zimní zahradu.

6. Tulipány

Žádná jarní zahrada se neobejde bez tulipánů. Ačkoli se tradičně vysazují na podzim, časně kvetoucí odrůdy jsou vhodné pro výsadbu v únoru. Vyberte jim slunné místo s dobře propustnou půdou.

Odmění se vám zářivými květy na začátku až v polovině jara.

7. Macešky
Pokud chcete mít brzy na jaře barevné květy, macešky jsou skvělou volbou, protože kvetou brzy v sezóně a jsou krásnou podívanou na okně nebo v okenních truhlících.

Odolávají mrazu, takže není třeba je stěhovat do interiéru, poznamenává.

Leave a Response