Blog

Během kvetení a plodů krmím okurky tímto domácím hnojivem!

154views

Okurky jsou nedílnou součástí téměř každé zahrady a jsou ceněny pro svou chuť a výživovou hodnotu. Bohužel ne každý má štěstí na bohatou úrodu a některé rostliny téměř nikdy neplodí.

Červen je obdobím, kdy okurky začínají kvést a potřebují další podporu, aby mohly plodit. Proto se s vámi dnes podělím o recept na vynikající přírodní hnojivo pro okurky v období květu a plodů.

Toto hnojivo funguje lépe než všechna ostatní, která jsem na záhonech s okurkami použil. Výnosy se po jeho použití několikanásobně zvýšily. Většina zahrádkářů se vyhýbá minerálním hnojivům, takže složky tohoto hnojiva jsou zcela přírodní a šetrné k životnímu prostředí.

Domácí hnojivo pro okurky

Nejprve si připravíme nálev z plevelů a suchých granulí koňského nebo kravského hnoje. Do desetilitrového kbelíku dáme plevel a přidáme 10 lžic suchých granulí hnojiva.

Poté kbelík naplníme vodou, přikryjeme a odložíme na teplé místo na 5-7 dní.

Když nálev dozraje, přidáme draselnou sůl, která obsahuje velké množství draslíku. Toto hnojivo se ve vodě rozpouští, ale proces je časově náročný. Proto předem namočím 2 polévkové lžíce granulí do teplé vody v malé nádobě.

Po rozpuštění granulí je přidám do 10litrového kbelíku a přidám 1 litr nálevu z plevele a hnoje. Výsledkem je velmi výživná směs, kterou začínám hnojit okurky od okamžiku kvetení.

Pokud budete okurky zalévat tímto hnojivem každých 10 dní, rostliny budou hojně plodit i na nejchudší půdě.

Přečtěte si také:

Leave a Response