Blog

Deset potravin, které nastartují hubnutí a začnou odbourávat břišní tuk

91views

Hubnutí je poměrně složitý proces, který vyžaduje čas a spoustu obětí. Pro někoho to může být docela výzva, ale naštěstí je v denním jídelníčku mnoho produktů, které velmi pomáhají nastartovat metabolismus. Podívejte se, jaké potraviny byste měli zařadit do svého jídelníčku, abyste se rychleji zbavili přebytečného tuku!

Přírodní spalovače tuků

Žijeme v době, kdy jsou velmi populární různé diety, včetně zázračných. Často také používáme různé přípravky a doplňky stravy na hubnutí. Bohužel často zapomínáme, že máme na dosah přírodní spalovače tuků, které jsou mnohem zdravějším řešením. Navíc přinášejí větší výhody a jsou levnější. Proto vám místo experimentování na vlastním těle doporučujeme zdravější alternativu – produkty, které spalují tuky a nezpůsobují žádné vedlejší účinky. Jaké produkty byste měli jíst, abyste se rychleji zbavili břišního tuku?

  1. Rajčata

Na prvním místě našeho seznamu je ovoce, které většina z nás považuje za zeleninu. Rajče, jak říkáme, je produkt dostupný v každém obchodě, a to za přijatelnou cenu. A co víc, chutná rajčata si můžete koupit bez ohledu na roční období.

Toto ovoce je díky vysokému obsahu vlákniny velmi účinné v boji proti nadváze. Je třeba zdůraznit, že vláknina urychluje metabolismus, je také zodpovědná za regulaci vstřebávání tuků a cukrů a její konzumace poskytuje pocit sytosti a potlačuje hlad.

Kromě obsahu vlákniny se rajčata vyznačují nízkým obsahem kalorií a vysokým obsahem vody. Tato kombinace usnadňuje hubnutí – to je způsobeno snížením tvorby lipidů v krvi.

  1. Avokádo

Málokdo si při pomyšlení na produkty na hubnutí vybaví avokádo, protože tato zelenina je spojována s vysokým obsahem tuku. Ukazuje se však, že nenápadné avokádo je nejen velmi zdravé, ale pomáhá i při hubnutí. Kyselina olejová, kterou obsahuje, potlačuje chuť k jídlu a zajišťuje sytost na dlouhou dobu – díky ní nemáme chuť sahat po nezdravých pochoutkách.

Kromě toho má také velké množství cenné vlákniny, která zlepšuje proces trávení. Jedno avokádo obsahuje málo sacharidů, ale až 80 % z něj tvoří vláknina. Kromě toho je avokádo také cenným zdrojem vitaminů a dalších živin.

  1. Bobule

Ne nadarmo jsou borůvky řazeny mezi superpotraviny. Tyto malé fialové bobule mají mnoho cenných zdravotních vlastností. Za prvé dokážou bojovat proti zánětům vyskytujícím se v těle. Za druhé obsahují velkou dávku antioxidantů, které podporují činnost srdce, snižují krevní tlak a snižují pravděpodobnost vzniku mozkové mrtvice.

Vědci také zjistili, že pravidelná konzumace bobulovin zvyšuje spalování tuků během cvičení.

  1. Řecký jogurt

Mléčné výrobky se při redukční dietě důrazně doporučují, ale řecký jogurt je obzvláště vhodný pro spalování tukové tkáně. Tento výživný jogurt obsahuje solidní porci bílkovin, vápníku a draslíku, což nejen zlepšuje metabolismus, ale také chrání svalovou hmotu před spalováním během hubnutí.

  1. Zázvor

Zázvor pochází z Indie a Číny, je velmi jemný, ale hraje důležitou roli v přírodní medicíně. Především má vlastnosti, které posilují organismus, zmírňují bolesti svalů a odstraňují záněty. Je také účinný v boji proti nadýmání.

Zázvor zahřívá organismus, přispívá ke zvýšené termogenezi, díky níž probíhají metabolické změny v těle mnohem rychleji. Jedním slovem, konzumace zázvoru zlepšuje metabolismus, díky čemuž rychleji spalujeme tukovou tkáň.

  1. Grapefruit

Ne každý dokáže stejně ocenit chuť grapefruitu, který má charakteristickou sladkokyselou chuť. Je však třeba mít na paměti, že je skutečným spojencem v boji za zdraví a postavu. Toto ovoce je bohatým zdrojem vitaminu C, který má příznivý vliv na imunitní systém organismu. Má také vlastnosti, které urychlují metabolismus a snižují chuť k jídlu, čímž zvyšují pocit sytosti.

  1. Brokolice

Brokolice je také doporučována při redukčních dietách, a to ze dvou důvodů. Za prvé obsahuje velmi málo kalorií a za druhé má solidní množství vlákniny. Vláknina je pro lidi s nadbytečnými kilogramy velmi žádoucí složkou, zvyšuje pocit sytosti a urychluje spalování tukové tkáně.

  1. Olivový olej

Olivový olej je jedním z nejzdravějších zdrojů tuků. Jeho systematická konzumace pomáhá posilovat imunitní systém organismu, snižuje hladinu triglyceridů a zároveň zvyšuje hladinu dobrého HDL cholesterolu.

Olivový olej je skvělý na potlačení chuti k jídlu tím, že stimuluje uvolňování hormonu GLP-1.

Leave a Response