Blog

Jak vyhnat mravence z domu – využijte jejich čich a nabídněte jim citrusy nebo glycerin.

86views

 

Mravenci jsou jedním z nejčastějších škůdců, kteří poškozují nejen zahradní plodiny a rostliny, ale také nábytek, potraviny a různé předměty v domácnosti.

Veškerý hmyz, včetně mravenců, má vysoce vyvinutý čich. Tuto vlastnost lze využít k jejich vyhnání z domu pomocí specifických vůní a metod.

Řešení na bázi esenciálních olejů

Vytvoření aromatického roztoku k odpuzování mravenců je praktické i příjemné. Tuto směs připravíte smícháním 10 kapek esenciálního oleje z máty peprné a 10 kapek esenciálního oleje z levandule ve 200 ml vody.. Do směsi přidejte 2 polévkové lžíce denaturovaného lihu a všechny složky důkladně promíchejte. Tento roztok aplikujte na místa, kde se mravenci shromažďují nebo kudy procházejí.

Farmaceutický roztok glycerinu

Mravenci se obtížně pohybují po kluzkém povrchu, proto vyhledejte mravenčí stopy a natřete je tenkou vrstvou glycerinu. Tím vytvoříte pro mravence nevítaný povrch, který jim zabrání v pohybu a donutí je hledat jiné cesty.

Síla citrusové kůry

Vůně citrusových plodů je také známá tím, že odpuzuje mravence. Chcete-li využít této přirozené averze, nasbírejte kůru jakéhokoli citrusového ovoce, například citronu nebo pomeranče. Usušte je a v mlýnku na kávu je jemně rozemelte na prášek. Poté jím posypte místa, kde se mravenci shromažďují nebo pohybují.. Silná vůně citrusových slupek naruší feromonové stopy mravenců a odradí je od návratu.

Leave a Response