Blog

Jak zajistit bohatou úrodu paprik? Pomůže obyčejná křída

75views

Papriky vyžadují pravidelnou péči. Abyste zajistili bohatou úrodu, musíte také používat kvalitní hnojiva. Používání doma vyrobených hnojiv podpoří růst a může zachránit rostliny, pokud vypadají nevýrazně.

Používání doma vyrobených hnojiv je účinný způsob, jak dodat paprikám všechny živiny potřebné pro bohatou úrodu a jak zachránit rostliny, které vypadají slabě, chřadnou nebo hnijí. Zkrátka můžete zachránit rostliny a zajistit úspěšnou sklizeň paprik, které patří mezi nejoblíbenější zeleninu. Stačí jim dát hnojivo vyrobené z křídy, dřevěného uhlí, vaječných skořápek.

Zásobování živinami přírodními prostředky

Pokud použijete domácí hnojivo pro papriky, dodáte jim potřebné živiny. Pravidelným kompostováním a doplňováním vápníku prostřednictvím vaječných skořápek snadno podpoříte zdravý růst. Důležité je sledovat potřeby rostlin a upravovat péči právě podle jejich aktuálního stavu. nejenže podpoříte růst, plodnost, ale můžete také zachránit rostliny, které na první pohled vypadají na odpis.

Školní křída pro podporu růstu paprik

Školní křída se skládá převážně z vápence. Můžete z ní vyrobit účinné hnojivo na podporu růstu paprik. Jak na to? Potřebujete 250 ml nádobu, do které rozdrtíte nebo nastrouháte obyčejnou bílou křídu. Dále asi 300 až 500 ml nálevu z kravského nebo koňského hnoje nebo 1 litr travního nálevu a 10 litrů odstáté vody. Vše smíchejte dohromady a dobře promíchejte. Aby se hnojivo rychle vsáklo, zalijte ho nejprve čistou vodou. Poté nalijte asi 1 litr hnojiva ke kořenům rostlin.

Hnojení dřevěným popelem

Hnojení dřevěným popelem je velmi dobré. Potřebujete 2 kg dřevěného popela, který nasypete do nádoby a zalijete vodou. Pak přidejte 1 litr octa a důkladně promíchejte. Nechte stát 3 až 6 hodin. Poté jej musíte zředit 10 litry vody. Před použitím tohoto hnojiva je třeba papriky nejprve zalít obyčejnou vodou. A poté nalijte ½ l tohoto hnojiva ke každému kořenu rostliny.

Hnojivo i pro nejslabší rostliny

Papriky jsou náročné na pěstování. S tímto hnojivem lze oživit i ty nejslabší rostliny. Postup je snadný. Do nádoby nalijte vodu a přidejte 1 šálek granulovaného hnojiva (kravského, koňského nebo slepičího). Nechte 4 hodiny louhovat. Před použitím důkladně promíchejte a ke každému kořenu rostliny nalijte asi ½ litru. Opět platí, že hnojivo by se mělo aplikovat na vlhkou půdu, proto papriky před aplikací hnojiva nejprve zalijte.

Leave a Response