Blog

Jaký hmyz se živí salátem?

89views

Jednoho rána se probudíte, jdete zkontrolovat stav své zeleninové zahrádky a najednou je tu tragédie. Byl spáchán zločin: vaše saláty byly snědeny. Listy jsou uschlé a poseté skvrnami. A seznam potenciálních podezřelých je dlouhý…

Když zjistíte, že vaše saláty byly zkonzumovány, přemýšlejte o Rychle je sněztenež zcela zvadnou. Listy můžete jíst i s dírami v nich, pokud je je dobře očistíte. A mezi požíračiJsou tu milovníci salátů! Ne všechen hmyz má stejné preference. rukolaostatní salátprotože nepatří do stejné skupiny botanický rod.

Pojídači salátů: kdo jsou obvyklí podezřelí?

Hlemýždi a slimáci

Tyto měkkýši trochu slizké, zvláště když je počasí. vlhké. Pravděpodobněji se objeví, když prší nebo když jsou listy salátu ještě mokré. Živí se mnoha rostlinami na zahradě, nejen saláty.

Housenky a larvy

V housenky, Je mnoho ctitelů salátu, ale zejména dva :

  • Na skautské mládě nebo jaterní je hyperaktivní a způsobuje sériové poškození. Dává přednost útoku kořenykde se vyvíjí po dobu jednoho roku a vykopává galerie v koruně, čímž dává salátům nový vzhled. uschlý vzhled. Je to bílá housenka s červenočernou hlavou.
  • Na noční můra nebo cutworm je jedním ze sériových škůdců zahrad. Živí se četnými zeleninových a okrasných rostlinách, Kromě salátů patří mezi jeho pravidelné oběti pelargonie, floxy, borovice, jahody, meruňky a špenát.
  • Navštivte drátovci rozříznou salát na polovinu tím, že napadnou korunku. To jsou larvy drátovcebrouk. Obecně lze říci, že tento hmyz nenapáchá na zahradě příliš mnoho škody. Až na pár jedinců, mezi které patří i tento. Tento brouk neušetří žádnou zeleninu na zahradě. Jeho přirozenými predátory jsou krtci a někteří ptáci.

Blešivci

Blešivec je také malý brouk který se na jaře rád živí v zeleninových zahradách. Přezdívá se mu blecha zahradní nebo zemní blecha, protože je schopna velkých skoků, aby unikla nebezpečí. Obzvláště si oblíbila zeleninu z brassicaceaezejména rukola a zelí. Je dlouhá jen několik milimetrů a v salátových listech vytváří malé kruhové otvory.

Mšice

Několik druhů mšic mohou kolonizovat listy salátu, včetně příznačně pojmenované salát nebo mšice bramborové zelené a růžové. Způsobují malé viditelné škody ale může přenášet viry na vaše rostliny. Silný postřik rostliny vodou nebo přítomnost berušek v blízkosti by je měly nechat zmizet.

Drobní živočichové

Existují i větší podezřelí: někteří ptáci rádi jedí listy salátu a hraboši okusují jejich kořeny. Na ochranu před těmito živočichy můžete nainstalovat sítě. Ale pozor, jsou to predátoři některých výše uvedených druhů hmyzu a mohou se jich přirozeně zbavit, takže než jim zamezíte přístup do zeleninové zahrady, ujistěte se, že jste identifikovali viníka.

Každý Škůdci salátu jeho řešeníco nejpřesněji identifikovat zločince!

  • Před výsadbou zvažte nastavení zeleniny na kopečku Tím se omezí vlhkost a tím i výskyt plžů. Můžete také vytvořit bariéru kolem vašich plantáží, složené z popel nebo drcené vaječné skořápky.
  • U některých druhů hmyzu můžete nakrájejte bramboru na několik kusů a pohřbít u základny salátů, měla by fungovat jako past. Rostliny medonosné květy v blízkosti zeleninové zahrady, které přilákají mšice dříve, než se dostanou k vašim rostlinám.
  • V případě potřeby si můžete zakoupit sítě proti hmyzu. Některé kaly jako je kapradí, přirozeně odradí některé druhy.
  • Nastavte Střídání plodin k dezorientaci invazivního hmyzu.

Leave a Response