Blog

Nejkrásnější stromy pro zahradu snů

81views

Zde je 6 nejkrásnějších i pro váš dvůr a zahradu:

1. Magnólie

Existuje několik druhů magnólií a jejich nádherné květy mají různou velikost a barvu od krémově bílé až po alkově bílou. Některé druhy rostou do výšky, jiné zůstávají menší. Takže Magnolia Macrophylla Působivá velikostí, krásou a vůní květů, oceněná Královskou zahradnickou společností cenou za zásluhy o zahradu. Dosahuje výšky až 12 m a průměru koruny 8 m.

Magnólie mají rády teplo, ale jsou mrazuvzdorné, dávají přednost kyselým, dobře propustným půdám.

2. Japonský javor

Je ideální pro menší prostory. Druhy Bloodgood Dodá vaší podzimní zahradě osobitost díky listům, které jsou v létě zelené a pak se zbarví do sytě červené.

3. Japonská třešeň

Japonská třešeň není náročná, ale vypadá skvěle. Barva květů se liší v závislosti na druhu. Odrůda Brilliant má růžové květy, které pak zbělají. Květy tohoto druhu Rubín mají růžovo-rubínové zbarvení. Je důležité vědět, že japonská třešeň nikdy neplodí.

4. Korkový keř

Jeho listy se zbarvují do karmínově červené barvy. Odolává mrazu a lze jej vysadit na zahradě nebo v květináčích. Je nenáročná na péči a vypadá úchvatně po celý rok.

5. Ginkgo biloba

Je to jeden z nejoceňovanějších a nejdéle žijících stromů na světě. V dospělosti však může dosáhnout až 30 m, což znamená, že potřebuje prostor. Jeho zdravotní účinky jsou mimořádné.

6. Cypřiš

Je mrazuvzdorný a snadno se přizpůsobuje většině půdních typů, je vysoký a elegantní se zeleným olistěním po celý rok, píše.

Leave a Response