Blog

Během kvetení a plodů krmím okurky tímto domácím hnojivem.

73views

Okurky jsou nedílnou součástí téměř každé zahrady a jsou ceněny pro svou chuť a výživovou hodnotu. Bohužel ne každý má štěstí na bohatou úrodu a některé rostliny téměř nikdy neplodí.

Červen je obdobím, kdy okurky začínají kvést a potřebují další podporu, aby mohly plodit. Proto se s vámi dnes podělím o recept na skvělé přírodní hnojivo pro okurky v období kvetení a plodů.

Toto hnojivo funguje lépe než všechna ostatní, která jsem na záhony s okurkami použil. Výnosy se po jeho použití několikanásobně zvýšily. Většina zahrádkářů se minerálním hnojivům vyhýbá, takže všechny složky tohoto hnojiva jsou přírodní a šetrné k životnímu prostředí.

Domácí hnojivo pro okurky

Nejprve si připravte nálev z plevele a suchých granulí koňského nebo kravského hnoje. Plevel dejte do desetilitrového kbelíku a přidejte 10 polévkových lžic suchých granulí hnojiva.

Poté kbelík naplňte vodou, přikryjte a odstavte na teplé místo na 5 až 7 dní.

Po dozrání nálevu přidejte draselnou sůl, která obsahuje velké množství draslíku. Toto hnojivo se ve vodě rozpouští, ale proces je časově náročný. Proto předem namočím 2 polévkové lžíce granulí do teplé vody v malé nádobě.

Když se granule rozpustí, přidám je do desetilitrového kbelíku a přidám 1 litr solanky na plevel a hnůj. Výsledkem je velmi výživná směs, kterou začínám hnojit okurky od okamžiku, kdy začnou kvést.

Pokud budete okurky tímto hnojivem zalévat každých 10 dní, budou rostliny hojně plodit i na té nejchudší půdě.

Leave a Response