Blog

Do pračky nasypu 3 sklenice a nastavím praní na 90 stupňů: po 2 hodinách je pračka jako nová!

138views

Čistá pračka je klíčem k úspěšnému praní a dlouhotrvajícímu výkonu. Jednoduchým a ekologickým způsobem, jak pračku vyčistit a zbavit ji nečistot a zápachu, je použití lihového octa.

Proč je důležité pravidelně čistit pračku?

  • Zbavte se bakterií a plísní: Ty se mohou hromadit ve skrytých částech pračky a způsobovat nepříjemný zápach nebo dokonce poškozovat vaše oblečení.
  • Předcházení usazování vodního kamene: To je důležité zejména v oblastech s tvrdou vodou, kde se vodní kámen může rychle tvořit a zhoršovat funkčnost pračky.
  • Zlepšení pracího výkonu: Čistá pračka funguje lépe, účinněji využívá prací prostředky a lépe pere.

Jak na to.

Co budete potřebovat:

Postup:

  1. Nalijte ocet do bubnu: Vložte 3 šálky lihového octa přímo do bubnu pračky.
  2. Nastavte správný program: Zvolte nastavení praní 90 stupňů Celsia, což je dostatečně vysoká teplota pro účinné odstranění nečistot a bakterií.
  3. Nechte ji pracovat: Spusťte pračku a nechte program běžet 2 hodiny. Vyšší teplota spolu s octem zajistí důkladné vyčištění.
  4. Vyvětrejte pračku: Po skončení pracího cyklu nechte dvířka pračky otevřená, aby se mohla řádně vyvětrat a zbavit se zbytkového zápachu po octu.

Další tipy pro údržbu pračky:

  • Vyčistěte dávkovač a těsnění: Pravidelně odstraňujte a čistěte dávkovač mycího prostředku a těsnění dvířek, kde se může hromadit vlhkost a zbytky mycího prostředku.
  • Kontrola a čištění filtru: Každé 2-3 měsíce vyčistěte filtr pračky, ve kterém se mohou zachytit nečistoty, vlasy nebo drobné předměty.
  • Pravidelné praní bez prádla: Jednou za měsíc spusťte pračku na prázdný cyklus s octem nebo speciálním pracím prostředkem pro hloubkové čištění.

Tyto jednoduché kroky udrží vaši pračku v perfektním stavu, prodlouží její životnost a zlepší výsledky praní.

Leave a Response