Blog

Můžete si ho koupit všude. Přidejte tyto listy do vody a vyplavte toxiny z těla.

85views

Každý rok vstřebáme v průměru dva kilogramy toxických látek. Výsledek? Problémy s váhou, trvalá únava, nedostatek energie nebo sklon k nachlazení. Jak můžete podpořit své tělo v očistném procesu? Pomocí nápojů, které si můžete snadno připravit doma. Zde je několik návrhů.

Voda s citronem a mátou

Jednoduchý, chutný a osvěžující nápoj, jehož pravidelné pití pomůže pročistit játra a zlepšit celkové fungování organismu. Citron napomáhá trávení a máta má uklidňující účinky na žaludek a urychluje metabolismus.

Do vody (jeden litr) přidejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a hrst lístků máty. Důkladně promíchejte a nechte alespoň hodinu vychladit v lednici. Před podáváním můžete přihodit několik plátků citronu. Pijte ráno nalačno a v průběhu dne.

Zelný koktejl

Kapusta je bohatá na vitamíny a minerály. Když ji zkombinujete s kokosovou vodou, která hydratuje organismus, a jablkem a banánem bohatými na vlákninu, která napomáhá trávení, získáte lahodný detoxikační nápoj.

Do mixéru vložte čerstvou kapustu (2 hrsti), nakrájené zelené jablko a banán. Přidejte kokosovou vodu (šálek) a citronovou šťávu. Rozmixujte do hladka. Vypijte ihned po přípravě.

Zázvorový čaj s kurkumou

Zázvor a kurkuma mají silné protizánětlivé a antioxidační vlastnosti, které pomáhají čistit tělo od toxinů a podporují imunitní systém. Jak je používat.

Přiveďte vodu (2 šálky) k varu, přidejte čerstvě nastrouhaný zázvor (asi 2 cm kousek) a kurkumu (čajovou lžičku), poté vařte asi 10 minut. Přecedíme a nálev obohatíme medem (lžíce) a citronovou šťávou. Pijte teplý.

Voda s okurkou a bazalkou

Okurka působí močopudně, pomáhá odstraňovat toxiny, a bazalka má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Jak z nich připravit zdravý a osvěžující nápoj?

Úkol je to triviální. Nakrájejte okurku na tenké plátky, pak ji přidejte do vody (jeden litr) spolu s několika lístky bazalky a plátky limetky. Odstavte na několik hodin do chladničky.

Koktejl z červené řepy a mrkve

Červená řepa podporuje játra a zlepšuje krevní oběh, mrkev dodává tělu potřebný beta-karoten, zatímco jablka mají čisticí účinek na trávicí systém. Tyto ingredience vytvoří účinný detoxikační nápoj.

Oloupejte červenou řepu (střední), mrkev (2) a jablko a nakrájejte je na malé kousky. Poté vše rozmixujte v mixéru dohladka. Nakonec přidejte citronovou šťávu a důkladně rozmixujte.

Koktejl z ananasu a špenátu

Ananas obsahuje bromelain, enzym, který podporuje trávení, zatímco špenát dodává železo a další důležité živiny. Jak z nich připravit chutné smoothie?

Rozmixujte čerstvý ananas (2-3 plátky), špenát (hrst čerstvých listů), banán a kokosovou vodu (šálek) do hladkého nápoje. Vypijte ho ihned po přípravě.

Bylinný čisticí čaj

Na našich loukách roste mnoho rostlin, které mají očistné účinky a podporují ledviny a trávicí systém. Usušené jsou výborným základem pro detoxikační nápoj.

Přesličku (jednu polévkovou lžíci), kopřivu (jednu polévkovou lžíci) a heřmánek (jednu polévkovou lžíci) přelijte vroucí vodou a nechte 10 – 15 minut louhovat. Sceďte a teplý čaj vypijte.

Nápoj s aloe vera a citrusovými plody

Aloe vera není jen rostlina, která zdobí naše okenní parapety. Gel z vnitřku jejích dužnatých listů má uklidňující účinky na trávicí systém, podporuje detoxikaci jater a hydratuje organismus. Vyplatí se ho používat k přípravě očistného nápoje.

Odřízněte několik listů aloe vera (nejlépe z rostliny staré alespoň tři roky, protože po tomto věku získává optimální výživnou hodnotu), odstraňte trny, nakrájejte je na menší kousky a uložte je do chladničky alespoň na 24 hodin, nejlépe v papírovém sáčku. Později je rozřízněte a lžící vydlabejte „gel“ uvnitř, samozřejmě spolu se šťávou. Smíchejte půl šálku dužiny se šťávou vymačkanou z pomeranče a citronu (z každého jednoho) a vodou (šálek). Nápoj vypijte poté, co se usadí v lednici.

Leave a Response