Blog

Proč rajčata v žádném případě nezčervenají: 3 nejpravděpodobnější důvody

Томаты
106views

Někdy se dačičtí pěstitelé ocitnou v situaci, kdy jejich s láskou pěstovaná rajčata nechtějí zčervenat, a existuje pro to několik důvodů.

Doporučujeme pochopit, s čím to může souviset.

Nevhodná teplota

Pro dozrávání rajčat je nejlepší trvale teplá teplota mezi 18-29 stupni Celsia se znaménkem plus.

Příliš vysoká (nad +32 stupňů Celsia) poškozuje plody, které nedozrávají správně, a příliš nízká (+10-15 stupňů Celsia) zpomaluje proces dozrávání – v takových podmínkách plody nebudou schopny plně rozvinout svou chuť a barvu.

Chyba při hnojení

Rajčata potřebují vyvážený poměr živin, aby správně vybarvila a dozrála.

Nedostatek dusíku a fosforu způsobí, že rajčata zežloutnou a zůstanou nezralá, zatímco nadbytek hnojiv může vést k nadměrnému vegetativnímu růstu, který brání rajčatům plně rozvinout jejich chuť a barvu.

Osvětlení

Osvětlení hraje důležitou roli v procesu zrání rajčat.

Rajčata potřebují určité množství slunečního světla, aby se mohla spustit fotosyntéza, při níž vznikají cukry nezbytné pro vývoj a dozrávání plodů. Nedostatek světla může tento proces zpomalit nebo narušit.

Optimální doba pro dozrávání rajčat je alespoň 6-8 hodin přímého slunečního světla denně.

Leave a Response