Blog

Skvělý domácí čistič matrací, který odstraní všechny druhy skvrn

87views

Čistá matrace je pro klidný spánek nezbytná, ale co dělat, když se na ní objeví skvrny od tělesných tekutin, které jsou často problémem nejen v domácnostech s malými dětmi? Nemusíte hned sahat po drahých a chemicky agresivních čisticích prostředcích. Existují účinné, přírodní a cenově dostupné metody, jak vrátit matraci do původního stavu, a my vám nyní ukážeme, jak na to!

Čištění povrchu matrace

Pro začátek a v případě drobných skvrn vyzkoušejte jednoduchou směs čisticího prostředku a teplé vody. Ideální konzistence této směsi by měla připomínat zubní pastu. Naneste ji přímo na znečištěné místo, nechte působit 15 až 30 minut a poté důkladně otřete vlhkým hadříkem. Tuto metodu doporučujeme zakončit důkladným vysušením postiženého místa fénem.

Hloubkové čištění pro svěží vůni

Chcete-li matraci vyčistit opravdu důkladně, posypte ji jedlou sodou smíchanou s několika kapkami oblíbeného esenciálního oleje. Nechte působit asi dvě hodiny a poté důkladně vyluxujte. Tato metoda nejenže odstraní nečistoty, ale jedlá soda také dokonale pohltí případné pachy.

Odstraňování skvrn od tělesných tekutin

Pokud jde o skvrny od tělesných tekutin, jako je moč, dobře funguje roztok vody a bílého octa v poměru 1:1. Tento roztok nastříkejte na postižené místo, posypte jedlou sodou a nechte působit alespoň osm hodin. Poté vše důkladně vysajte a vyčistěte teplou vodou. Tento postup můžete opakovat, dokud skvrnu zcela neodstraníte.

Boj proti skvrnám od krve

Skvrny od krve jsou obzvláště odolné. Začněte otíráním skvrny hadříkem navlhčeným ve studené vodě. Poté naneste směs jedlé sody a vody nebo zkuste citronovou šťávu či peroxid vodíku a nechte působit asi půl hodiny. Jedlá soda, citronová šťáva a peroxid vodíku mají vynikající bělící a čisticí vlastnosti, které pomohou skvrnu rozpustit.

Nakonec,

Čištění matrace nemusí být noční můrou ani nákladným úkolem. Pomocí těchto jednoduchých, ale účinných metod můžete dosáhnout skvělých výsledků a udržet svou matraci čistou a svěží. Až se tedy příště setkáte se skvrnou na matraci, nezapomeňte, že máte spolehlivé a šetrné řešení přímo u vás doma. Vyzkoušejte tyto tipy a udržujte svou matraci čistou a lákavou pro kvalitní odpočinek každou noc.

Leave a Response