Blog

Zda se má česnek po sklizni řezat: ne všichni zahrádkáři znají správnou odpověď

чеснок
105views

Hned na úvod je třeba poznamenat, že dachaři nemají k otázce stříhání česneku po sklizni jednotný postoj.

Někteří tento postup provádějí téměř okamžitě po usušení.

Je opravdu nutné česnek po sklizni ořezávat?

Ve skutečnosti je tento postup přinejmenším zbytečný: kořeny ani stonky česneku neškodí.

Naopak, jejich přítomnost přispívá k tomu, že produkt zůstává chutný a kvalitní.

Předpokládá se, že česnek, který nebyl po sklizni ořezán, vydrží bez větších obtíží až do jara.

Díky tomu také česnek neztrácí svou šťavnatost, vůni a chuť.

Výrobek můžete pouze mírně oříznout. Jakmile česnek dobře vysušíte, měli byste ponechat celý stonek a odstranit pouze zjevně vysušená místa.

Kořenů se však nemusíte dotýkat vůbec.

Leave a Response