Blog

Domácí věnce s pudinkovo-máslovým krémem a šlehačkou s mascarpone

138views

Věnečky s pudinkovo-máslovým krémem a šlehačkou s mascarpone jsou lahodnou pochoutkou, která obohatí každou slavnostní příležitost nebo potěší všední den. Tento dezert v sobě harmonicky spojuje nadýchané věnečky, bohatý krém a lehkou šlehačku, takže je neodolatelnou sladkostí pro všechny milovníky dobrého jídla. Jeho příprava může na první pohled vypadat složitě, ale tento návod vám ji usnadní.

Co budeme potřebovat

Na věnce:

  • 300 ml vody
  • 150 g másla
  • 200 g hladké mouky
  • Špetka soli
  • 6 vajec

Na krém:

  • 750 ml mléka
  • Cukr podle chuti
  • Vanilkový cukr
  • Rum podle chuti
  • 3 vanilkové pudinky
  • 1,5 kostky másla (povoleno)

Na mascarpone šlehačku:

  • 2 balení mascarpone
  • Moučkový cukr podle chuti
  • 2 smetany ke šlehání (33 %)
  • 1 ztužovač šlehačky

Na polevu:

  • Citronová šťáva
  • Krystalový cukr
  • Rum

Jak budeme postupovat

1) Příprava věnečků začíná přivedením vody se solí k varu, do které přidáme máslo. Jakmile se máslo rozpustí, vmícháme mouku a mícháme, dokud se ze dna mísy nevytvoří bílý povlak a vše se pěkně nespojí. Jakmile směs vychladne na vlažnou teplotu, postupně zašlehávejte vejce, dokud nevznikne hladké těsto. Z těsta vytvarujte věnečky na plech s pečicím papírem a pečte v troubě, nejprve 15 minut při 200 °C, poté teplotu snižte na 180 °C a pečte dozlatova. Během pečení troubu neotvírejte.

2) Na krém připravíme hustý krém z mléka, cukru, vanilkového cukru, rumu a pudinkového prášku a necháme ho vychladnout při pokojové teplotě, přikrytý potravinovou fólií, aby neškrábal. Po vychladnutí do pudinku zašlehejte změklé máslo.

3) Šlehačku připravíme tak, že vyšleháme mascarpone s moučkovým cukrem, zvlášť vyšleháme smetanu a ztužovač a pak vše spojíme.

4) Polevu připravíme smícháním citronové šťávy, moučkového cukru a rumu do hustší konzistence.

5) Vychladlé věnečky prokrojíme a naplníme krémem, ozdobíme šlehačkou a mascarpone a nakonec polijeme připravenou polevou.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Pudinkovo-máslové a šlehačkové věnečky s mascarpone jsou dokonalou kombinací chutí a textur, díky níž je každé sousto nezapomenutelným zážitkem. Tento recept je trochu náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to. Dopřejte si tento luxusní dezert, který rozzáří každou příležitost.

Leave a Response