Blog

Drahé osvěžovače na toaletu už nekupuji: Můžete si je snadno vyrobit sami doma a mnohem levněji.

95views

V dnešní době, kdy se mnozí z nás snaží žít šetrněji k životnímu prostředí a zároveň šetřit peníze, hledáme alternativy k tradičním výrobkům, které denně používáme. Osvěžovače toalet jsou jednou z položek, kde můžeme snadno přejít na domácí výrobu a ušetřit nejen peníze, ale i planetu. V tomto článku vám ukážeme, jak si můžete vyrobit vlastní osvěžovač toalety, který bude stejně účinný jako ten zakoupený v obchodě, ale za zlomek ceny.

Proč si vyrobit osvěžovač toalety doma?

  • Úspora peněz: Domácí osvěžovače vzduchu jsou výrazně levnější než nákup v obchodě.
  • Ekologičnost: Výrobou vlastních osvěžovačů vzduchu snižujeme množství plastového odpadu a chemických látek uvolňovaných do životního prostředí.
  • Přizpůsobení: Vůni a sílu osvěžovače si můžete přizpůsobit podle vlastních preferencí.

Recept na domácí osvěžovač WC

Potřebujete:

  • 3 polévkové lžíce pracího prášku
  • 1 polévková lžíce mátové zubní pasty
  • 1 polévková lžíce prostředku na nádobí
  • Volitelně: esenciální olej podle vašeho výběru

Postup:

1) Příprava hmoty: Prací prášek dejte do misky a smíchejte ho se zubní pastou, nejlépe mátovou. Poté do směsi přidejte prostředek na mytí nádobí a vše dobře promíchejte. Měli byste získat homogenní plastickou hmotu. Pokud je hmota příliš řídká, přidejte ještě trochu pracího prášku. Pokud je příliš suchá, přidejte trochu pasty nebo mycího prostředku. Můžete také přidat několik kapek esenciálního oleje pro extra vůni.

2) Tvarování kuliček: Z připravené hmoty vytvarujte kuličky nebo jiné tvary a nechte je zaschnout na papíře. Asi po půl hodině kuličky ztuhnou a budou připraveny k použití.

3) Použití: Hotové kuličky vložte do obalu od osvěžovače zakoupeného v obchodě, který vám došel, a použijte je jako obvykle. Zavěste je na okraj toalety a osvěžte ji při každém spláchnutí.

Bonus: Gelový osvěžovač toalet

Pokud hledáte ještě jednodušší řešení, můžete vyzkoušet gelový osvěžovač WC. Stačí smíchat 100 ml vody, 25 až 30 ml tekutého mýdla, 1 lžičku kukuřičného škrobu, 6 lžiček kyseliny citronové a několik kapek esenciálního oleje. Tuto směs přiveďte ke konzistenci gelu, naplňte ji do opakovaně použitelného závěsného držáku a máte hotovo.

Výroba vlastních osvěžovačů na toaletu je snadná, levná a především šetrná k životnímu prostředí. S trochou kreativity a několika základními ingrediencemi můžete mít účinný a příjemně vonící osvěžovač, který bude zároveň stylovým doplňkem vaší toalety.

Leave a Response