Blog

Koupelna září čistotou i bez námahy: připravte si tento domácí čisticí prostředek a špína se vám rozpustí před očima.

101views

Udržovat koupelnu čistou a svěží může být náročný úkol, zvláště když se snažíme vyhnout drsným chemikáliím, které mohou být škodlivé pro naše zdraví i životní prostředí. Naštěstí existuje řada domácích receptů, které jsou nejen účinné, ale také šetrné k naší planetě. Dnes se podíváme na jednoduchý, ale účinný domácí čisticí prostředek, díky kterému bude vaše koupelna zářit čistotou bez jakýchkoli potíží.

Co budete potřebovat

  • 300 ml vody
  • 100 g pracího prášku
  • Lahvička s rozprašovačem
  • 2 polévkové lžíce jedlé sody
  • 200 ml bělidla
  • 200 ml jablečného octa

Tato kombinace ingrediencí využívá sílu běžně dostupných domácích produktů k účinnému odstranění nečistot, vodního kamene a bakterií z vaší koupelny.

Postup přípravy

1) Smíchejte ingredience: Nalijte vodu do velkého lavoru, přidejte prací prášek, jedlou sodu, bělidlo a ocet. Vše důkladně promíchejte, až vznikne hladká směs.

2) Přeneste do rozprašovače: Hotový roztok nalijte do lahve s rozprašovačem. Tento krok vám usnadní aplikaci čisticího prostředku na znečištěná místa v koupelně.

3) Aplikace: Vložte čisticí prostředek do nádoby, která je určena k mytí, abyste se zbavili nečistot: Připravený roztok nastříkejte na celou znečištěnou plochu v koupelně. Nezapomeňte na obklady, umyvadlo, sprchu a toaletu. Nechte působit přibližně 2 hodiny, aby přípravek účinně rozpustil všechny nečistoty a bakterie.

4) Čištění: Umyjte a vyčistěte nádobí, které se nachází na podlaze: Po dvou hodinách vezměte houbu a začněte ošetřená místa omývat. Většina nečistot by měla jít velmi snadno dolů, aniž byste museli intenzivně drhnout.

5) Oplachování: Nakonec ošetřená místa opláchněte čistou vodou. Vaše koupelna by nyní měla být zářivě čistá a svěží.

Proč tento recept funguje

  • Prací prášek nabízí vynikající čisticí schopnosti, zatímco jedlá soda působí jako mírné abrazivo, které pomáhá odstraňovat usazeniny bez poškození povrchu.
  • Bělidlo je známé svými dezinfekčními vlastnostmi, které zajišťují odstranění bakterií a virů.
  • Jablečný ocet díky své kyselosti pomáhá rozpouštět vodní kámen a zanechává čistý a lesklý povrch.

Vyzkoušejte tento domácí čisticí prostředek a užijte si pocit čistoty a svěžesti ve své koupelně. S tímto receptem se snadno zbavíte nečistot a bakterií, aniž byste museli sahat po drahých a potenciálně škodlivých chemikáliích.

Leave a Response