Blog

Medové plátky: nebe v ústech, které si připravíte několikrát za měsíc.

104views

Naše varianta Medových řezů nabízí jedinečnou příležitost povýšit dort do nových výšin – doslova i obrazně. K tradičnímu receptu jsme přidali další plátek těsta navíc, což vám umožní vytvořit vyšší dort pro ještě větší požitek. Kromě toho jsme pro vás připravili několik dalších zajímavostí a tipů, díky kterým bude tento dezert ještě náročnější a lepší.

Následující kroky vás provedou jednotlivými fázemi výroby Medovníku – od samotného těsta a ořechové směsi až po bohatý krém, který dort na závěr korunuje. Ať už se chystáte vytvořit tento dezert na rodinnou oslavu, speciální událost nebo jen pro vlastní potěšení, Medové řezy si získají vaše srdce i chuťové buňky.

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 750 g hladké mouky
  • 3 lžíce medu
  • 3 vejce
  • 225 g mletého cukru
  • 300 g másla nebo hery
  • 3 lžičky sody
  • 3 lžíce mléka

Směs ořechů:

  • 280 g nasekaných ořechů
  • 130 g másla
  • 130 g medu
  • 80 g mletého cukru

Smetana:

  • 750 ml mléka
  • 7 a 1/2 polévkové lžíce dětské krupice
  • 375 g másla
  • 240 g moučkového cukru
  • Rum (podle chuti)

Jak postupovat:

1) Těsto. V mléce rozšlehejte sodu a přidejte ji do těsta. Dobře promícháme a rozdělíme na 3 díly, nebo na 2 díly, pokud si přejeme vyšší koláč.

2) Směs ořechů. Přidejte nasekané ořechy a nechte chvíli probublávat. Poté směs nalijte na nepečený plát těsta a rychle rozetřete.

3) Upečení: Vychladlé těsto upečeme v troubě, kterou jsme si připravili na pečení. Pokud pečete 2 plechy, pečte je 15 minut. Plechy nechte vychladnout.

4) Krém: Uvařte dětskou krupičku v mléce a nechte ji vychladnout. Mezitím vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem a přidejte rum podle chuti. Do vyšlehaného másla zašleháme studenou krupici.

5) Při sestavování potřete nebo postříkejte řezy rumem těsně po upečení nebo před nanesením krému, abyste je trochu navlhčili. Poté na jeden plátek rozetřete vrstvu krému, položte druhý plátek (nebo plátek s ořechovou směsí) a opět rozetřete krém. Pokud máte 3 pláty, postupujte podobně. Na závěr položte poslední plátek s ořechovou směsí. Dort jemně přitlačte a nechte ho v chladničce alespoň 24 hodin.

6) Servírování: Vychutnejte si koláč, který je určen k přípravě a podávání.

Leave a Response