Blog

Chcete mít bohatou úrodu jahod? Dejte jim tento elixír života z kuchyně a ony se vám odmění záplavou velkých bobulí.

130views

Pokud máte ve zvyku pěstovat jahody a rádi byste letos měli obzvlášť bohatou úrodu, mohl by vás zajímat tento přírodní elixír života, který může významně přispět ke zdravému a bujnému růstu vašich jahodníků. Tento domácí přípravek, který využívá ingredience přímo z vaší kuchyně, se snadno připravuje, je ekonomický a šetrný k životnímu prostředí. Níže se dozvíte, jak tento zázračný roztok připravit a jak jej používat pro dosažení maximálního účinku.

Příprava zázračného přípravku na jahody

Co budete potřebovat:

Pro verzi s čerstvým droždím:

  • 1 kg čerstvého droždí
  • 5 litrů vody
  • Dalších 50 litrů vody na ředění

Pro verzi se sušenými kvasnicemi:

  • 1 balíček sušeného droždí
  • 2 lžíce cukru
  • Trochu vlažné vody na rozpuštění droždí a cukru
  • Kbelík vody na zředění směsi

Postup přípravy:

Čerstvé droždí: Rozpusťte 1 kg čerstvých kvasnic v 5 litrech vody. Poté zřeďte v poměru 0,5 litru směsi na 10 litrů vody. Toto množství by mělo vystačit na zalití přibližně 10 rostlin jahodníku. Hnojte dvakrát za sezónu.

Sušené kvasnice: Smíchejte balíček sušeného droždí se 2 lžícemi cukru a rozpusťte v troše vlažné vody. Poté je zřeďte ve větším množství vody (kbelík) a nechte 2 hodiny louhovat. Použijeme tak, že naplníme konvici vodou a přidáme 0,5 l roztoku.

Další možnosti hnojení jahod:

Syrovátka: Tento vedlejší produkt při výrobě sýrů obsahuje cenné minerály a aminokyseliny, které podporují růst jahod.

Kopřivový výluh: Naplňte nádobu kopřivami, zalijte dešťovou vodou, nechte několik dní louhovat a promíchejte. Použijte zředěný v poměru 1:20 s vodou.

Slepičí trus: Jeho tekutá forma se používá v poměru 0,5 l hnoje na 10 l vody, směs se nechá stát 3 dny.

Použití přípravku:

Aplikujte tento přírodní elixír na jahody dvakrát za sezónu, abyste podpořili jejich růst a zdraví. Nezapomeňte, že kromě hnojení je důležitá také správná péče o rostliny, včetně pravidelného pletí, mulčování a zajištění dostatečné zálivky.

Stačí 1 polévková lžíce pod každou rostlinu a budete mít obří úrodu jahod.

Díky tomuto přírodnímu přístupu k hnojení můžete očekávat nejen zdravější rostliny, ale také bohatou úrodu velkých a šťavnatých jahod. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a užívejte si radost z pěstování!

Leave a Response