Blog

Geniální trik, jak levně a snadno vyčistit konvici

104views

Čistá konvice je pro přípravu chutného a voňavého čaje nebo kávy nezbytná. Bohužel se v konvici může snadno usazovat vodní kámen, tento nevzhledný bílý křídový povlak, který negativně ovlivňuje chuť vody, a tím i vašeho oblíbeného nápoje. Přítomnost vodního kamene navíc prodlužuje dobu ohřevu vody, což může zkrátit životnost vaší konvice. Nemusíte se však bát, dnes vám ukážeme, jak konvici vyčistit pomocí levných a snadných způsobů, které máte pravděpodobně přímo doma.

Použijte bramborové slupky

Ano, čtete správně. Bramborové slupky, které jsou obvykle považovány za bezcenný odpad, mohou být vaším spojencem v boji proti vodnímu kameni. Stačí slupky vložit do rychlovarné konvice, zalít vodou a zapnout. Postup dvakrát zopakujte s novými slupkami. V případě silného usazování vodního kamene můžete proces opakovat podle potřeby. Výsledek? Vaše konvice bude vypadat jako nová a navíc ušetříte peníze za čisticí prostředky.

Další způsoby čištění konvice

Pokud bramborové slupky nejsou vaší první volbou, nezoufejte. Existuje několik dalších metod, které můžete vyzkoušet:

Jedlá soda: Rozpusťte dvě lžičky jedlé sody v malém množství vody v rychlovarné konvici. Počkejte přibližně 15 minut, poté konvici vydrhněte a vypláchněte.

Coca-Cola: Sklenici coly zřeďte nejméně 100 mililitry vody, směs nalijte do konvice a nechte ji jednou vyvařit, poté konvici vypláchněte.

Citronová šťáva nebo prášková kyselina citronová: Nalijte asi 250 mililitrů šťávy do konvice a nechte působit asi jednu hodinu, nebo zřeďte práškovou kyselinu citronovou vodou a nechte působit tři hodiny. Pak stačí konvici s vodou převařit.

Vyzkoušejte také:

Jak trvale odstranit žluté skvrny ze záchodového prkénka: Jednoduchý a účinný domácí trik

Dokonalý hotelový trik pro čistou a voňavou toaletu: Žádné chemikálie, ale lesk čistoty!

Každá z těchto metod má své výhody a vy si můžete vybrat tu, která vám nejlépe vyhovuje. Ať už se jedná o ekologickou cestu se slupkami od brambor, nebo o použití běžně dostupných kuchyňských ingrediencí, udržet konvici v čistotě je snadné a cenově dostupné. Zachovejte chuť a kvalitu svých oblíbených nápojů pomocí těchto jednoduchých a účinných metod čištění.

Leave a Response