Blog

Stačí ocet a 1 lžíce obyčejného Solamilku: Smíchejte a používejte po celý rok – trik, který funguje lépe než chemikálie zakoupené v obchodě!

12views

V dnešní době, kdy se stále více snažíme omezit používání chemikálií v našich domácnostech, se objevují jednoduché, ale účinné metody čištění, které jsou šetrné k životnímu prostředí i peněžence. Jednou z takových metod je použití kombinace octa a bramborového škrobu, známé také pod názvem Solamyl. Tento článek vám představí, jak tento jednoduchý, ale geniální trik může nahradit mnoho chemických čisticích prostředků a stát se vaším každodenním pomocníkem v boji proti špíně a plísním.

Zázračná kombinace proti špíně

Představte si čisticí prostředek, který je tak univerzální, že jej můžete použít prakticky na jakýkoli lesklý povrch ve vaší domácnosti – od dlaždic, přes umyvadla a vany až po okna a skleněné povrchy. Tento přípravek nejenže přináší nebývalý lesk, ale působí také jako prevence proti plísním. A co víc, jeho výroba stojí jen pár centů.

Jak na to?

Základním pravidlem je smíchat 1 šálek vody s 1 šálkem bílého octa a přidat 1 polévkovou lžíci bramborového škrobu Solamyl. Tuto směs nastříkejte na požadovaný povrch a umyjte jako obvykle. Výsledkem bude lesklý povrch beze šmouh, který vydrží čistý mnohem déle než při použití tradičních čisticích prostředků.

Další využití mýdlového kamene v domácnosti:

Bramborový škrob má však mnohem širší využití než jen jako součást čisticího prostředku pro domácnost:

Proti mravencům: Směs půl na půl z drcené bílé křídy a škrobu účinně likviduje mravence.

Pro zelenější trávník: Směs coly light, šálku kukuřičného škrobu a saponátu zředěného ve vodě dodá vašemu trávníku zdravou zeleň.

Suché mytí: Bramborový škrob může fungovat jako suchý šampon na oblečení.

Čištění stříbra a dřevěného nábytku: Pasta ze škrobu a vody vyčistí stříbro a odstraní zbytky laku z dřevěného nábytku.

Odstraňování mastných skvrn: Na kožené pohovce nebo čalounění pomůže škrob smíchaný s vodou.

Pomoc při žehlení: Sprej s vodou a škrobem usnadní žehlení.

Proti zápachu z bot: Když dáte do bot přes noc škrob, odstraníte zápach.

Péče o zvířecí srst a kůži: Bramborový škrob zajistí lesklou srst a může také sloužit jako maska pro krásnou pokožku.

Odstraňování plísní na knihách: Škrob mezi stránkami knih absorbuje vlhkost a zabraňuje vzniku plísní.

Uvolňování uzlů a léčba spálenin od slunce: Škrob usnadňuje uvolňování uzlů a pomáhá při léčbě popálenin od slunce nebo komářích štípanců.

https://primainspirace.cz/2024/02/15/perfektni-hotelovy-trik-pro-cistou-a-vonavou-toaletu-bez-chemie-s-leskem-cistoty/

Závěr

a bramborový škrob Solamyl představují nejen ekonomickou, ale především ekologickou alternativu k běžně dostupným chemickým čisticím prostředkům. Tento jednoduchý trik přináší nejen úžasné výsledky při zajišťování čistoty a lesku vašeho domova, ale nabízí i širokou škálu dalších využití, která usnadňují každodenní povinnosti a péči o sebe i naše blízké. Přestaňte utrácet za drahé chemikálie a vyzkoušejte tento zázračný trik, který funguje lépe než jakákoli chemie zakoupená v obchodě.

Leave a Response