Blog

8 potravin, které zrychlují metabolismus – přidejte je do svého jídelníčku

177views

Co lze udělat pro pomalý metabolismus, kvůli kterému tělo „sklízí“ do budoucna vše, co může. S tímto neštěstím se dá docela dobře vypořádat. Kupodivu to jde i s pomocí jídla (ano, pomáhá i sport).

Ovoce

Různé bobuloviny jsou nejen chutné, ale také zdravé. Mají vysoký obsah antioxidantů a vlákniny. Ty první jsou zodpovědné za naše mládí a ty druhé za zdravé trávení. Velkým plusem je, že z ovoce lze připravit mnoho lahodných dezertů a nápojů, zejména všemi oblíbené smoothies.

Avokádo

Oblíbená dieta není zelenina, jak si mnozí lidé myslí, ale ovoce, podle názoru biologů. Avokádo je chutné, zdravé a obsahuje všech devět esenciálních aminokyselin! A kolik věcí se z něj dá připravit!

Bohužel je v našich obchodech těžké sehnat zralé avokádo, takže jakmile ho koupíte, nechte ho dozrát při pokojové teplotě. Za týden dozraje, změkne a bude neuvěřitelně chutné.

Losos

Losos nejen zlepšuje metabolismus, ale také dodává pleti zdravý lesk. Obsahuje také omega-3 mastné kyseliny, které vám pomohou udržet mládí a zdraví srdce.

Špenát

Špenát má vysoký obsah vitaminu B, který nejen urychluje metabolismus, ale také posiluje funkci svalů. Tento zelený list je obecně velmi prospěšný – jak pro vaši postavu, tak pro vaše zdraví. Koneckonců má vysoký obsah přírodní vlákniny, která také napomáhá trávení.

Hovězí maso

Konzumace potravin s vysokým obsahem bílkovin, jako jsou kvalitní steaky, je jedním z nejlepších způsobů, jak zrychlit metabolismus. S takovými potravinami však buďte v horku opatrní.

Pepř

Každý zná užitečné funkce chilli papriček. Nejenže urychlují metabolismus, ale také snižují chuť k jídlu. A chilli papričky nás také pomáhají ochladit, když je horko: způsobují, že se tělo potí, takže se ochladíme. S tímto produktem však musíte být opatrní: pokud ho sníte hodně, aniž byste jedli nebo pili, můžete snadno dostat gastritidu.

Chřest

Vitamíny, mikroživiny, spousta báječné vlákniny, téměř žádné kalorie – pouze 21 na 100 gramů – to vše je chřest. Působí jako antioxidant i jako stimulátor metabolismu. Jejich příprava je navíc rychlá, snadná a příjemná.

Vejce

Západní odborníci provedli studii mezi ženami s nadváhou. Dívky po dobu dvou měsíců jedly k snídani místo pečiva dvě vařená vejce. Výsledkem studie bylo, že 83 % „pokusných osob“ ztratilo několik nechtěných centimetrů v oblasti pasu.

Mimochodem, na metabolismus nemá vliv jen jídlo. Musíme si hlídat, kolik toho vypijeme – tekutiny by se měly do těla dostávat rovnoměrně v průběhu celého dne, zhruba dva litry čisté vody denně. Důležitý je silový trénink: čím více svalů je v těle, tím rychlejší je metabolismus, protože svaly spalují hodně kalorií i v klidu.

Leave a Response