Blog

6 jednoduchých kroků ke zrychlení metabolismu

157views

Více:

Jak zrychlit metabolismus pomocí zdravých tuků

Tuky jsou klíčové pro všechny činnosti vašeho těla. Vytvářejí zdravé buněčné membrány, napomáhají vstřebávání vitaminů rozpustných v tucích (A, D, E a K), zlepšují zdraví srdce a imunitního systému, funkci hormonů a důležité mozkové procesy. Musíte však dbát na to, aby vaše strava obsahovala pouze zdravé tuky, jako je zdraví prospěšný trojlístek: hodně omega-3, 6 a 9.

Jak zrychlit metabolismus pomocí bílkovin

Bílkoviny poskytují maximální podporu metabolismu a pomáhají udržovat svaly, kosti, krev, orgány, protilátky, neurotransmitery a enzymy. Je prokázáno, že bílkoviny zrychlují metabolismus ještě několik hodin po jejich příjmu, doprovázejí hormon štítné žlázy do všech buněk a tkání (a štítná žláza je pro rychlý metabolismus důležitá). Bílkoviny také snižují chuť k jídlu a normalizují pH – pokud přijímáte správný druh. Kromě čistého stravování, které podporuje metabolismus, podpoří vaše úsilí o shození tuku a nadbytečných kilogramů zdravé zdroje bílkovin – například libové maso, drůbež, ryby a vejce.

Nejlepší sacharidy pro metabolismus

Když jste v procesu obnovy metabolismu, většina sacharidů by měla pocházet z krásného ovoce a zeleniny, které jsou tak prospěšné pro detoxikaci. Zelenina je bohatým zdrojem antioxidantů a fytochemikálií (rostlinných léčivých látek). Ovoce je plné enzymů, minerálů (např. draslíku a hořčíku), vitaminu C a vlákniny – silných bojovníků proti nemocem a přírodních čističů. Výběr z pestré škály čerstvého, organického ovoce a zeleniny vám pomůže vytvořit si nové zdravější tělo.

Jak podpořit metabolismus pomocí vlákniny

Vláknina na sebe váže toxiny a odstraňuje je z těla, čímž udržuje trávicí trakt čistý. Vláknina vás také zasytí a potěší vaše střevní bakterie. Chia semínka jsou nejlepšími přáteli dietářů – nejlepšími přáteli s vlákninou! Chia je výjimečná starobylá „superpotravina“ bohatá na vápník, omega-3 a 6, antioxidanty, vitamin C, minerály a esenciální aminokyseliny.

Na rozdíl od lněných semínek není třeba chia semínka mlet, abyste získali jejich plnou výživovou hodnotu; jsou snadno stravitelná celá. Díky neutrální chuti je lze snadno přidávat do mixovaných nápojů a pokrmů (jen je nezapomeňte přidat na konci, protože v mixéru mají tendenci rychle „želírovat“; pokud necháte směs odstát, budete mít za chvíli pudink!)

Jak zrychlit metabolismus tím, co pijete

Dostatečná hydratace zředěnou brusinkovou šťávou zajišťuje normální funkci střev a ledvin, které zbavují tělo nahromaděného odpadu a tuku, odbourává lymfu (tekutinu, která neustále proudí lymfatickým systémem) a hraje překvapivou roli při hubnutí a redukci celulitidy.

Dalším nápojem, který můžete vyzkoušet, je čaj z pražených kořenů pampelišky. Studený nebo horký čaj je vynikající a tak dobrý pro játra. Pampelišky se v léčitelství používají již od 10. století na Blízkém východě, a to na vše od chudokrevnosti přes kurděje, kožní problémy, poruchy krve až po deprese. Pampeliškový čaj je mírné diuretikum, takže pomáhá ledvinám odplavovat odpadní látky a také stimuluje produkci žluči v játrech, což zase zlepšuje trávení tuků a detoxikaci. Pampeliška je také známá tím, že stabilizuje hladinu cukru v krvi a působí zázračně na hladinu cholesterolu.

Jak zrychlit metabolismus pomocí hořkých potravin

Více:

Povzbuzující účinky hořkých potravin jsou možná nejlépe střeženým tajemstvím na světě. Hořké potraviny – například řeřicha, rukola, kapusta, pomerančová kůra, zázvor a desítky dalších – podporují tok žluči, který je pro proces detoxikace klíčový.

Článek je informativní, pokud máte k tématu nějaké otázky, poraďte se s odborníkem.

Leave a Response