Blog

Babiččino tajné hnojivo, díky kterému pivoňky kvetou celé měsíce

127views

Pivoňky jsou jedny z nejpůsobivějších, nejvoňavějších, nejjemnějších a nejkrásnějších květin, které lze pěstovat v zahradě. Není divu, že se jim často říká „královny léta“. Ze štíhlých stonků vyrůstají nádherná poupata, která rozkvétají a mění se v neuvěřitelně krásné květy s intenzivní barvou a omamnou vůní.

Nevyžadují mnoho půdy, ale aby kvetly déle a bohatěji, je třeba je na jaře přihnojit. Není třeba používat hnojiva zakoupená v obchodě. Lepší je použít vynález našich babiček, který se během let velmi osvědčil.

Jak správně pečovat o pivoňky?

Více:

Pivoňka potřebuje slunné místo, protože je to světlomilná květina, která potřebuje hodně slunečního světla. Je třeba ji oddělit od ostatních květin a keřů, protože mohou odebírat příliš mnoho živin, což ovlivní její kondici a kvetení. Pivoňka je navíc velmi citlivá na vítr, proto je vhodné ji vysadit na místo, které je před ním chráněné. Nejlépe se jí daří v humusovité, vlhké, písčitohlinité půdě s pH 6-7. Pokud jde o hnojení, pivoňky ocení půdu, která obsahuje velké množství sloučenin draslíku a fosforu, nikoliv dusíku, jak je tomu u většiny rostlin.

Babiččino domácí hnojivo

Aby pivoňka intenzivně a bohatě rostla, vyplatí se ji „hýčkat“. Čím byste tedy měli pivoňku krmit, aby byla déle spokojená? Můžete zkusit koupit hnojivo pro pivoňky, ale stejně účinným a mnohem levnějším řešením je sestavit si následující recept, který používaly naše babičky.

Více:

Potřebujete pouze dvě ingredience – droždí a cukr. V devíti litrech vody rozpusťte dvě polévkové lžíce cukru a 11 gramů droždí. Pak směs nechte přes noc na tmavém místě. Druhý den bude hnojivo připraveno k použití. Rostlinu jím zalévejte jednou týdně – dokud se poupata nepromění v květy.

Leave a Response