Blog

Květiny, které kvetou nejdéle – každý by je měl mít na své zahradě.

121views

Každý zahrádkář chce, aby jeho zahrada a záhon vypadaly co nejlépe, proto musí pečlivě vybírat , které do nich zasadí.

Abyste se z květin na zahradě těšili co nejdéle, vybírejte takové, které kvetou po celé léto.

Které květiny kvetou nejdéle?

Nejenže kvetou dlouho, ale navíc se snadno pěstují, jsou odolné proti slimákům a velmi pestré. Jsou to begonie a slabonohé (impatiens nebo himálajský balzám). Tyto rostliny vás potěší nejen svým vzhledem: jsou to také velmi pestré a oblíbené jednoleté květiny. Mimochodem, můžete je pěstovat nejen na zahradě, ale i doma: skvěle se budou cítit v závěsných koších a květináčích.

Velmi často se tyto dvě rostliny vysazují také na obruby a záhony, protože jsou maximálně univerzální. Aby však kvetly po celé léto, doporučuje se vysadit je v květnu nebo dokonce o něco dříve na jaře. Tyto květiny mohou obvykle těšit svými květy až do prvních mrazíků – od května do listopadu.

Nebudou se setkávat s chorobami, jako je například padlí, a nebudou je napadat slimáci. Jednoduché květiny se také rozmnožují – do mrazů můžete pár výhonků uříznout a zasadit si je doma jako pokojovou rostlinu.

Péče o begonie

Begonie by měly růst na mírně osvětleném místě. Lépe rostou při rozptýleném světle, odrůdy s okrasnými listy dávají přednost polostínu. Optimální umístění pro květináče s begoniemi je okenní parapet na západní nebo východní straně. Begonie milují vlhkost, stejně jako většina tropických rostlin. Měly by být zalévány měkkou, předem odstátou vodou a v květináči by měl být otvor umožňující odtok přebytečné vlhkosti do misky. Při zalévání je třeba dodržovat několik jednoduchých pravidel:

  • letní zálivka – několikrát týdně, poměrně vydatně;
  • od října se zálivka snižuje, rostlina se zvlhčuje, dokud povrch půdy v květináči nevyschne;
  • v zimě se zalévá minimálně;

Požadavek begónií na vysokou vzdušnou vlhkost je dán jejich tropickým původem. Zároveň však begonie nelze postřikovat, jinak by mohly onemocnět a na listových deskách by se tvořily skvrny.

Leave a Response