Blog

Proč se nám dělají váčky pod očima?

146views

Pytle pod očima jsou obvykle způsobeny genetickými faktory, které vedou k hromadění tuku v dolním víčku, ale také zadržováním tekutin – což vyvolává otoky víček, nebo v důsledku povadlé a stárnoucí kůže.

Dr. Marcela Pineiro nám říká následující.

Důvody

Vaky pod očima se mohou objevit v každém věku. U mladých lidí se často objevují kvůli únavě a nevhodnému životnímu stylu, u starších lidí kvůli fyziologickému poškození tkání v oblasti očí. Obecně jsou příčiny různé a ve většině případů nejsou příliš závažné.

Nevhodný životní styl: příliš mnoho alkoholu, kouření, špatná hydratace, únava, neregulované stravování.

Zadržování tekutin: příliš mnoho tekutin způsobuje nadýmání.

Pokročilý věk: tkáně a svaly, které podpírají oční víčka, začínají ve středním věku mírně klesat.

Vystavování se slunečnímu záření a používání solária: nadměrné vystavování se slunečnímu záření i dlouhodobé používání solárií může způsobit problémy!

Genetická predispozice: někteří lidé mají k tomuto problému specifickou predispozici.

Alergie nebo zánět spojivek: i alergické problémy nebo zánět spojivek mohou způsobit váčky. V těchto případech je nejdůležitější působit na příčiny a odstranit příznak.

Patologie: Pouze ve vzácných případech mohou být váčky pod očima známkou probíhající patologie, například problémů s ledvinami, štítnou žlázou, játry nebo hypertenzí.

Léčba

1. Lymfodrenáž

Lymfodrenáž pomáhá zlepšit krevní oběh a usnadňuje odstraňování tekutin a toxinů z těla. Tím se snižují otoky. Lymfodrenáž může provádět profesionální estetik nebo i každodenní domácí masáže.

2. Intenzivní pulzní světlo

Ošetření intenzivním pulzním světlem se provádí v ordinaci dermatologa pomocí speciálního přístroje, který stimuluje tvorbu kolagenu.

4. Chemický peeling

Chemický peeling provádí dermatolog pomocí kyselin, které odstraňují vnější vrstvy kůže. Tento postup může být užitečný v mírnějších případech.

5. Karboxyterapie

Karboxyterapie je léčba prováděná dermatologem, která spočívá v aplikaci injekcí oxidu uhličitého pod kůži. Ten rozšiřuje cévy a stimuluje tvorbu kolagenu.

6. Laser

Ošetření viditelnýmvoxidovým laserem provádí dermatolog. Tento typ ošetření je vhodný pro mírné až středně silné váčky pod očima.

7. Filtr kyseliny hyaluronové

Vynikající ošetření používané dermatology k odstranění váčků pod očima; zejména pokud jsou váčky zvýrazněny brázdami na kůži.

8. Radiofrekvence

Radiofrekvenční léčbu provádí dermatolog. Spočívá ve zvýšení teploty kůže a svalů, čímž se smršťuje kolagen a vytváří se více kolagenových a elastinových vláken.

9. Plastická chirurgie

Provádí plastický chirurg za účelem odstranění přebytečného tuku pod dolními víčky. Používá se v závažnějších případech, které nelze vyřešit jinými zákroky.

Domácí léčba

1. Studené obklady

Studené obklady stahují cévy v kůži, pomáhají odvádět přebytečnou tekutinu a zmírňují otoky. Led vložíte do plastového sáčku a zabalíte do čistého, suchého ručníku, abyste se vyhnuli přehnaně nízké teplotě. Přiložíte jej pod oči na 5 až 10 minut.

Další možností je použít studenou lžičku předem umístěnou do mrazáku nebo lednice asi na 5 minut a poté ji přiložit na váčky pod očima.

2. Heřmánkový čaj

Vložte čaj do lednice, dokud nevychladne, namočte do studeného čaje čistý suchý kousek vaty a přiložte jej na sáčky asi na 15 minut.

3. Vitamin C

Doporučuje se zvýšit konzumaci potravin bohatých na vitamin C, jako je například pomeranč, acerola, brokolice, červená paprika nebo kešu oříšky.

Pozor! Tento článek má pouze informativní a informační charakter. Nepokoušejte se o samoléčbu a poraďte se s odborným lékařem!

Leave a Response