Hamburgery

Nejlepší hamburgery na grilování. Hlavní roli zde hraje nejkvalitnější maso a přílohy.

133views

 

Sníte o šťavnatých grilovaných karbanátcích, ale nevíte, jak je připravit? S naším receptem budou šťavnaté jako ve špičkové restauraci, a to díky několika pestrým doplňkům. Náš recept je mimořádně univerzální a určitě se bude hodit k různým surovinám, od klasických až po trochu bláznivější verze.

Nejlepší hamburgery na grilování. Hlavní roli zde hraje nejkvalitnější maso a přílohy.
Sníte o šťavnatých grilovaných klobásách, ale nevíte, jak je připravit?
Foto: shutterstock.com/Joshua Resnick

Květen je za rohem a počasí se lepší. Je tedy ideální čas na přípravu prvního grilování této sezony. Klasické pokrmy, jako jsou klobásy, šašliky a barevná zelenina jsou nezbytností, ale za vyzkoušení stojí i domácí hamburgery. Tajemství je v chutném mase a my přesně víme, jak je připravit.

Grilované hamburgery – šťavnatá, bohatá, masitá hostina

Grilovaná jídla chutnají neuvěřitelně dobře, zejména pokud si je sami připravíte a dáte si záležet na krásném servírování nebo přidáte barevné přílohy. Dnes pro vás máme neodolatelnou nabídku v podobě receptu na dokonalé masové burgery.. Tato pochoutka chutná mnohem lépe než klasické klobásy, klobásy nebo například šašlik. Tajemství spočívá ve výběru kvalitního masa, ale třešničkou na dortu je zálivka a správná příprava.

Dokonalý burger je především o produktech nejvyšší kvality. Maso by mělo být samozřejmě čerstvé. Doporučujeme zvolit hovězí entrecote (Hovězí roštěná vysoká) s vysokým obsahem tuku. Nezbytné jsou také přísady, jako je sušená cibule pro svou charakteristickou chuť, hořčice, sójová omáčka a směs koření. Tuto směs je třeba jemně umlít nebo rozmixovat, nakrájet na porce a hodit na řádně rozpálený gril. Pak už jen stačí do housky vložit oblíbenou kompozici a je hotovo!

Nejlepší hamburgery na grilování. Hlavní roli zde hraje nejkvalitnější maso a přílohy.
Dokonalý burger je především o produktech nejvyšší kvality. Maso by mělo být samozřejmě čerstvé.
Foto: pexels/Engin Akyurt

Recept na šťavnaté grilované hamburgery. Tuto chuť nelze napodobit

Složení: 1:

  • 800 g hovězí svíčkové s vysokým obsahem tuku
  • 2 lžíce sušené cibule,
  • 3 lžičky hořčice, např. dijonské nebo medové,
  • lžička sójové omáčky
  • lžička balzamikového octa,
    3 stroužky česneku,
  • hrubě mletý pepř,
  • hrubá mořská sůl.

Způsob přípravy:

  1. Maso důkladně promíchejte.
  2. Poté hovězí maso ochuťte solí, pepřem, sušenou cibulí, prolisovaným česnekem, sójovou omáčkou a hořčicí.
  3. Vše důkladně promíchejte, vyklopte kůži a znovu koření, dokud se ingredience nespojí.
  4. Poté vytvarujte rovnoměrné, ploché lívance, které položte na rozehřátý gril. Na středně rozpáleném grilu opékejte maso z každé strany asi čtyři minuty nebo o něco déle.
  5. Ke konci smažení můžete na maso burgeru naaranžovat další sýr dle vlastního výběru, který se krásně rozpustí.
  6. Burgery doplňte oblíbenými přílohami, jako jsou nakládané okurky, míchané saláty nebo jiná zelenina či omáčky, a pochutnejte si!

Vášeň v tobě Redakční tým.

 

 

Leave a Response