
Sníte o šťavnatých grilovaných karbanátcích, ale nevíte, jak je připravit? S naším receptem budou šťavnaté jako ve špičkové restauraci, a to díky několika pestrým doplňkům. Náš recept je mimořádně univerzální a určitě se bude hodit k různým surovinám, od klasických až po trochu bláznivější verze.

Foto: shutterstock.com/Joshua Resnick
Květen je za rohem a počasí se lepší. Je tedy ideální čas na přípravu prvního grilování této sezony. Klasické pokrmy, jako jsou klobásy, šašliky a barevná zelenina jsou nezbytností, ale za vyzkoušení stojí i domácí hamburgery. Tajemství je v chutném mase a my přesně víme, jak je připravit.
Grilované hamburgery – šťavnatá, bohatá, masitá hostina
Grilovaná jídla chutnají neuvěřitelně dobře, zejména pokud si je sami připravíte a dáte si záležet na krásném servírování nebo přidáte barevné přílohy. Dnes pro vás máme neodolatelnou nabídku v podobě receptu na dokonalé masové burgery.. Tato pochoutka chutná mnohem lépe než klasické klobásy, klobásy nebo například šašlik. Tajemství spočívá ve výběru kvalitního masa, ale třešničkou na dortu je zálivka a správná příprava.
Dokonalý burger je především o produktech nejvyšší kvality. Maso by mělo být samozřejmě čerstvé. Doporučujeme zvolit hovězí entrecote (Hovězí roštěná vysoká) s vysokým obsahem tuku. Nezbytné jsou také přísady, jako je sušená cibule pro svou charakteristickou chuť, hořčice, sójová omáčka a směs koření. Tuto směs je třeba jemně umlít nebo rozmixovat, nakrájet na porce a hodit na řádně rozpálený gril. Pak už jen stačí do housky vložit oblíbenou kompozici a je hotovo!

Foto: pexels/Engin Akyurt
Recept na šťavnaté grilované hamburgery. Tuto chuť nelze napodobit
Složení: 1:
- 800 g hovězí svíčkové s vysokým obsahem tuku
- 2 lžíce sušené cibule,
- 3 lžičky hořčice, např. dijonské nebo medové,
- lžička sójové omáčky
- lžička balzamikového octa,
3 stroužky česneku, - hrubě mletý pepř,
- hrubá mořská sůl.
Způsob přípravy:
- Maso důkladně promíchejte.
- Poté hovězí maso ochuťte solí, pepřem, sušenou cibulí, prolisovaným česnekem, sójovou omáčkou a hořčicí.
- Vše důkladně promíchejte, vyklopte kůži a znovu koření, dokud se ingredience nespojí.
- Poté vytvarujte rovnoměrné, ploché lívance, které položte na rozehřátý gril. Na středně rozpáleném grilu opékejte maso z každé strany asi čtyři minuty nebo o něco déle.
- Ke konci smažení můžete na maso burgeru naaranžovat další sýr dle vlastního výběru, který se krásně rozpustí.
- Burgery doplňte oblíbenými přílohami, jako jsou nakládané okurky, míchané saláty nebo jiná zelenina či omáčky, a pochutnejte si!
Vášeň v tobě Redakční tým.