Hamburgery

Dokážete připravit večeři za pár minut? Ano, můžete a bude chutná. Minutové steaky jsou šťavnaté a křehké

131views

 

Minutové steaky jsou rychlým a chutným nápadem na večeři. Jak název napovídá, jsou hotové během chvilky a navíc je můžete připravit z různých druhů masa. Jediné, co potřebujete vědět, je, že pánev musí být hodně rozpálená a že je důležité správné koření.

Minutové steaky jsou ideální večeří, když nemáte čas stát dlouho v kuchyni a zároveň toužíte po křehkém a šťavnatém mase. Takové steaky lze připravit z vepřové panenky, krkovice, šunky, krůtích řízků a samozřejmě z hovězího masa. Nezapomeňte však, že kousky masa musí být poměrně tenké a pánev opravdu horká. Pak se maso rychle uzavře a šťávy uvnitř již dokončí svou práci. A pak je tu koření – nezapomeňte, že sušené bylinky se na vysokém žáru rychle spálí – je lepší volit sypké koření.

Minutové steaky – rychlá večeře

Složení: 1:

  • několik poměrně tenkých plátků vepřové panenky nebo jiného masa (asi 2 cm silných)
  • tuk na smažení
  • sůl, pepř, sladká paprika, pálivá paprika, sušený česnek nebo jiné oblíbené koření
  • oblíbená příloha – brambory, rýže, salát

Způsob přípravy:

  1. Maso jemně naklepejte, doporučuji to udělat pěstí (pokud máte blanky, odstraňte je).
  2. Poté do masa vetřete oblíbené koření, a pokud máte čas, nechte ho chvíli marinovat.
  3. Pokud maso skladujete v chladničce, před smažením ho zahřejte na pokojovou teplotu. Poté si připravte pánev a rozehřejte v ní tuk – může to být olej, přepuštěné máslo nebo sádlo. Nezapomeňte však, že sádlo má vysoký bod zakouření – velmi rychle se zahřeje.
  4. Vložte maso do rozpáleného tuku a smažte ho minutu z jedné a minutu z druhé strany. Poté nechte steaky odpočinout a vychutnejte si lahodné maso.

Minutové steaky můžete připravit také na elektrickém grilu. Skvělým způsobem, jak tento druh masa podávat, jsou hamburgery – protože kdo říká, že hamburgery musí být jen z mletého masa?

Redakční vášeň v tobě.

 

 

Leave a Response